Πανό ενάντια στον ρατσισμό για τον Μόιζε Κεν ετοιμάζουν οπαδοί της Έβερτον

Πανό ενάντια στον ρατσισμό για τον Μόιζε Κεν ετοιμάζουν οπαδοί της Έβερτον

Μεγάλο πανό που θα καταδικάζει τον ρατσισμό και θα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον Μόιζε Κεν ετοιμάζουν οπαδοί της Έβερτον. Για τη δημιουργία του διενέργησαν καμπάνια crowdfunding, στην οποία συγκέντρωσαν 1.000 λίρες που ήταν ο στόχος, σε λιγότερο από μία ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος παίκτης της Έβερτον είχε πέσει θύμα ρατσισμού στο πρόσφατο παρελθόν, όταν αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Τον περασμένο Απρίλιο και στον αγώνα των πρωταθλητών Ιταλίας με την Κάλιαρι εκτός έδρας, μετά από πανηγυρισμό του Κεν, ο οποίος παρίστανε το άγαλμα μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς των γηπεδούχων, οι τελευταίοι τον αποδοκίμασαν, τον έβρισαν, του πέταξαν αντικείμενα και κραύγαζαν για ώρα σα πίθηκοι προς το μέρος του. Δέκτες των ρατσιστικών κραυγών ήταν και οι συμπαίκτες του Μπλεζ Ματουιντί και Αλεξ Σάντρο.

Μιλώντας για το συμβάν ο τότε προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε σχολιάσει ότι «στην εξέδρα υπάρχουν φυσιολογικοί άνθρωποι, υπάρχουν κι ανεγκέφαλοι. Οι απολίτιστοι πρέπει να ταυτοποιηθούν από τις κάμερες και να τους απαγορευθεί η είσοδος».

Το μπάνερ των οπαδών της Έβερτον θα κρεμαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου, στον αγώνα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οπαδοί της ρωσικής ομάδας Ζενίτ, σήκωσαν πανό, το οποίο ασκούσε κριτική στο σύλλογο για την πολιτική του να αγοράζει μαύρους παίκτες, με αφορμή τη μεταγραφή του Μάλκομ από τη Μπαρτσελόνα.

Πρόσφατα επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάρβιν Σόρντελ έκανε γνωστό ότι σταμάτησε από το ποδόσφαιρο γιατί δεν άντεχε άλλο τον ρατσισμό. «Το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Έγινα αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς πολλές φορές, υπέμεινα bullying, ύβρεις…», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

*Στη φωτογραφία, εμφανίζεται ο Ζοάο Κανσέλο συμπαίκτης του Κεν στη Γιουβέντους, να του συμπαρίσταται μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε

**Με στοιχεία από το skysports

Πηγή:https://3pointmagazine.gr

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση