Πρωτοφανής «χοντράδα» της ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο με τίτλο-πρόκληση

Πρωτοφανής «χοντράδα» της ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο με τίτλο-πρόκληση

«Περιποίηση» είναι για ορισμένους στην ΕΡΤ η σκληρή βία που δέχονται εδώ και πολλές εβδομάδες οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν (ανεπιτυχώς έως τώρα) να τους καταστείλουν.

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ενώ στις οθόνες των τηλεθεατών έπαιζαν εικόνες από πολύ σκληρές σκηνές αστυνομικής βαρβαρότητας κατά διαδηλωτών μέσα στο μετρό του Χονγκ Κονγκ, η λεγόμενη «φάσα» που επέλεξαν να παίζει στο κάτω μέρος ήταν περιπαικτική σε βάρος των διαδηλωτών.

«»Περιποιήθηκαν» τους διαδηλωτές οι αστυνομικοί», ήταν ο απαράδεκτος τίτλος που επελέγη για να περιγράψει εικόνες των αστυνομικών που ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως τους διαδηλωτές που είχαν ήδη εγκλωβίσει, αλλά και να τους ψεκάζουν με χημικά.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός το ύφος των όσων έλεγε η δημοσιογράφος Ρένα Δημητρίου που έδινε το ρεπορταζ ζωντανά από την αίθουσα σύνταξης του δελτίου της ΕΡΤ, δεν είχε καμία σχέση με τον τίτλο που είχε επιλεγεί (άγνωστο από ποιον).

Η ίδια στο ρεπορτάζ της έκανε λόγο για ιδιαίτερα βίαιες και σκληρές σκηνές «με τους αστυνομικούς να χτυπούν με γκλομπς διαδηλωτές να τους σέρνουν κάτω, να τους εγκλωβίζουν μέσα στα βαγόνια, να τους χτυπούν ανελέητα και να κάνουν χρήση χημικών ενώ πριν τους έχουν εγκλωβίσει μέσα στα βαγόνια του μετρό», ενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα αιτήματα των διαδηλωτών που δεν είναι άλλα από δημοκρατικές εκλογές, την διερεύνηση των περιστατικών αστυνομικής βίας, καθώς και την απόσυρση του νομοσχεδίου που επιτρέπει την έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

Όπως είναι αναμενόμενο, η εικόνα που παρουσίασε χθες το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έκανε τον γύρο του διαδικτύου δεχόμενο επικριτικά σχόλια.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 34ο λεπτό του βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση