Η ΝΔ σχεδιάζει χορήγηση ιθαγένειας με ταξικά κριτήρια!

Η ΝΔ σχεδιάζει χορήγηση ιθαγένειας με ταξικά κριτήρια!

Η κυβέρνηση ΝΔ σχεδιάζει την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε πολίτες τρίτων χωρών που θα αποκτήσουν στην Ελλάδα ακίνητη περιουσία ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και πάνω. Το ίδιο θα ισχύσει και για πολίτες τρίτης χώρας που έχουν αποκτήσει τα ακίνητα αυτής της αξίας μέσω νομικού προσώπου με την προϋπόθεση ότι οι μετοχές και τα εταιρικά μερίδια ανήκουν εξ ολοκλήρου στους ίδιους. Αίτηση για τη λήψη ελληνικής υπηκοότητας θα μπορούν να υποβάλουν και οι άμεσοι συγγενείς του αρχικού αιτούντος.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του προγράμματος «χρυσή βίζα» που θεσπίστηκε το 2013 (επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και προβλέπει τη χορήγηση άμεσης πενταετούς άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που αποκτούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250 χιλιάδων ευρώ. Αυτό το πρόγραμμα επεκτάθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο και σε όσους επενδύουν σε… μετοχές και ομόλογα.
Το ζήτημα ήταν και είναι ξεκάθαρα ταξικό:
Έχεις λεφτά / ακίνητα, από ΟΠΟΥ κι αν προέρχεσαι; Παίρνεις ιθαγένεια.
Είσαι μετανάστης φτωχός που μένεις δεκαετίες, δουλεύεις (νόμιμα ή «μαύρα» με ότι αρνητικό συνεπάγεται);
Θέλεις ιθαγένεια ή έστω άδεια παραμονής;
Θα υποστείς θεσμικό ρατσισμό, αποκλεισμούς, καθημερινούς εξευτελισμούς, αχρείαστη ταλαιπωρία και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα σου βγάλει το ελληνικό κράτος το λάδι, θα σε αφαιμάξει οικονομικά, θα ταλαιπωρηθείς ατελείωτες ώρες σε ουρές, γραφειοκρατία, συνεντεύξεις κλπ μπας και.
Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, σεξουαλική προτίμηση, εθνικότητα. Είμαστε αντίθετοι με τέτοιας φύσης κριτήρια, είτε για ιθαγένεια είτε για άδειες παραμονής.
Σε ένα κόσμο στον οποίο τα κεφάλαια δε γνωρίζουν σύνορα, είμαστε με τους ανθρώπους και τις πραγματικές τους ανάγκες. Αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, για οποιοδήποτε λόγο οι ίδιοι επιλέξουν. Είτε γιατί η «πολιτισμένη» ιμπεριαλιστική Δύση έχει καταστρέψει τις χώρες τους, είτε απλά γιατί αναζητούν μια καλύτερη ζωή.
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
273

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση