6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι

Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου (φυσικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι) κάθονται πλέον στο εδώλιο του κατηγορούµενου και όχι στα έδρανα της Βουλής, μη έχοντας πλέον τις διευκολύνσεις που είχαν ως εκλεγμένοι, ενώ η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες κάθετης πτώσης. Πρόκειται για µια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήµατος σε κάθε του έκφανση. Νίκη που µας δίνει την πεποίθηση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είναι πραγματικές, ότι οι αγώνες µας µπορούν να είναι νικηφόροι. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να εφησυχάσουμε πως τελειώσαµε µε τη Χρυσή Αυγή και τη ναζιστική απειλή.

Παράλληλα με την εκλογική συντριβή της ΧΑ, η ΝΔ ανέλαβε να εφαρμόσει και να κλιμακώσει ρατσιστικές πολιτικές, σε συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνοµική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια τα ξηµερώµατα της 26/8 µε πρόσχηµα την ασφάλεια, δεν ήταν τίποτε άλλο από µια προκλητικά ρατσιστική επιχείρηση-«σκούπα». Η µεταφορά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προ-Πο, έδωσε το µήνυµα ότι πρόσφυγες και μετανάστες λογίζονται εκ προοιμίου σαν εγκληµατίες. Η εγκύκλιος Κικίλια με στόχο να αποκλείσει από τη δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη τους πρόσφυγες και µετανάστες και οι προκλητικές δηλώσεις του Μπαλάσκα, που χαρακτήρισε συλλήβδην πρόσφυγες, αριστερούς και αναρχικούς «σκουπίδια», λύνουν τα χέρια των αστυνομικών για νέες επιθέσεις. Το είδαμε και στην τελευταία επίθεση στο Κ*ΒΟΞ αλλά και στην ομοφοβική επίθεση των ΜΑΤ σε ζευγάρι gay στο κέντρο της Αθήνας.
Στόχος των επιθέσεων είναι το κίνημα αλληλεγγύης, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες. Είναι αυτή η πολιτική ωμής καταστολής και ρατσισμού που στρώνει το έδαφος σε όλες τις εκδοχές των φασιστών με μπότα και με γραβάτα τύπου Βελόπουλου και συντηρεί τις όποιες ελπίδες επιβίωσής τους.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. Ειδικά μετά την καταδίκη Λαγού και Μίχου ως φυσικών αυτουργών για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη, ανοίγει ο δρόμος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να εφησυχάσει. Πολύ σύντομα πρέπει πάλι να δώσει το παρόν στην απολογία Μιχαλολιάκου.

Όχι στη φτώχεια, το ρατσισμό και την καταστολή!

Στη φυλακή οι ναζί δολοφόνοι!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

135

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση