Τουλάχιστον 13 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα – Αγνοούνται 8 παιδιά

Τουλάχιστον 13 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα – Αγνοούνται 8 παιδιά

Τουλάχιστον 13 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο που συνέβη ανοικτά της Λαμπεντούζα, όταν αναποδογύρισε λέμβος που είχε ξεκινήσει από τις αφρικανικές ακτές και μετέφερε τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Το Λιμενικό της Ιταλίας διέσωσε 22 ανθρώπους, αλλά αγνοούνται ακόμα 15 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 8 παιδιά. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στα νερά της Μεσογείου.

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανοικτά της  Λαμπεντούζα, όταν αναποδογύρισε λέμβος που είχε ξεκινήσει από την Αφρική και επιχειρούσε να προσεγγίσει τις ιταλικές ακτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 γυναίκες, στο σύνολο 50 ανθρώπων που επέβαιναν στη λέμβο.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να διασώσουν 22 ανθρώπους που επέβαιναν στη λέμβο, αλλά αγνοούνται ακόμα 15 και ανάμεσα τους βρίσκονται οκτώ παιδιά. Εκπρόσωπος της αρμοστείας του ΟΗΕ για το προσφυγικό δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Μεσογείου εντός του 2019, στην προσπάθεια να φτάσουν από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η ιταλική κυβέρνηση διατηρεί τους ξενοφοφοβικούς – αντιμεταναστευτικούς νόμους που επέβαλε ο ακροδεξιός πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, παρά το ότι ο Σαλβίνι και το ακροδεξιό του κόμμα «Λέγκα του Βορά» έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: https://thepressproject.gr

7

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση