#GDtrial: Παραδοχή Αλεξόπουλου για εθνικοσοσιαλιστική ατζέντα στην Χρυσή Αυγή

#GDtrial: Παραδοχή Αλεξόπουλου για εθνικοσοσιαλιστική ατζέντα στην Χρυσή Αυγή

Με την απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ξεκίνησε η δικάσιμος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι εντάχθηκε στην οργάνωση το 2012, ενώ γνώρισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο αφότου εξελέγη βουλευτής. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της έδρας, και ερωτήματα πώς γίνεται να είναι υποψήφιος βουλευτής και να μην τον γνωρίζει ο αρχηγός του κόμματος.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, είπε επίσης πως ό,τι ενημέρωση είχε ήταν από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

Στην ερώτηση της έδρας, αν είχε διαβάσει άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο έλεγε ότι «όταν μπούμε στη Βουλή θα την κάνουμε Άγιο Παντελεήμονα» ή άλλο άρθρο του Γ. Μάστορα, ο οποίος έγραφε ότι «εμείς οι δυνατοί θα λιώσουμε τους άλλους σαν σκουλήκια», απάντησε ότι δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του.

Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «οξύ πολιτικό λόγο», ανάλογο με αυτόν που έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος σε διάφορες ομιλίες του, όπως όταν καταράστηκε τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης δήλωσε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος με τις στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια, ένσταση που όπως είπε είχε μεταφέρει στα κεντρικά της Χ.Α. στη Μεσογείων. Χαρακτήρισε επικίνδυνη την ενδυμασία στρατιωτικού τύπου, επειδή «θεωρείς ότι υπάρχουν δυνάμεις, ότι υπάρχουν και άλλοι δίπλα σου».

Όσον αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε ότι τότε ακουγόταν στη Χρυσή Αυγή ότι επρόκειτο για προβοκάτσια, αλλά επειδή εκείνος δεν ήξερε τι να πιστέψει, αποφάσισε να αποχωρήσει. Να σημειωθεί ότι ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τον Μάρτιο του 2014, πολλούς μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχοντας λάβει τη δικογραφία.

Όταν ρωτήθηκε για τις κατάρες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρ. Αλεξόπουλος είπε ότι και στην Εκκλησία διαβάζονται οι Χρυσοί Ψαλμοί του Δαβίδ, οι οποίοι είναι κατάρες προς άλλα έθνη, οπότε θεωρούσε ότι και ο ίδιος μπορούσε να το κάνει.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές αφότου αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και εκτιμά ότι προέρχονταν από την τοπική οργάνωση της Χ.Α. στη Λάρισα, νομό στον οποίο εξελέγη βουλευτής.

Σε ερώτηση της έδρας για ομιλία του, στην οποία είχε πει ότι εκείνος ενδιαφέρεται μόνο για τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα  και «θάνατος και κακός ψόφος σε όλους τους άλλους», απάντησε:

«Τι με ενδιαφέρουν εμένα τα παιδιά από το Πακιστάν; Δεν κάτσω να χολοσκάσω για τους άλλους, εκτός από τα Ελληνόπουλα».

Συμπλήρωσε ότι δεν εννοούσε ότι θα τους σκοτώσει ο ίδιος, «αλλά είμαι εθνικιστής και μιλάω όπως κάθε γονιός για το παιδί του».

Ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την ομιλία του, στην οποία έκανε λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής, όπου είπε ότι θα μπορούσε να συμβεί, «αν ένα εθνικιστικό κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση. Άλλωστε», όπως συμπλήρωσε «πληθαίνουν οι χώρες που την υιοθετούν»

Ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είχε κρυφή ατζέντα, όπως είχε πει κατά την απολογία του στους ανακριτές, και επανέλαβε ότι μπορεί κάποιοι, είτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας είτε σε επίπεδο υποστηρικτών, να είχαν ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική.

• Σε εξέλιξη είναι η απολογία του Γ. Γερμενή.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

80

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση