#GDtrial: Στο εδώλιο για διεύθυνση εγκληματικής ο Ηλίας Κασιδιάρης

#GDtrial: Στο εδώλιο για διεύθυνση εγκληματικής ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης», ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα απολογηθεί σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις στο ακροατήριο, τόσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης, υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει μείνει εκτός αίθουσα, ενώ έξω από το Εφετείο Αθηνών από νωρίς βρίσκονται δεκάδες πολίτες μετά από αντιφασιστικό κάλεσμα.

Με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, στενού συνεργάτη του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, και σημερινού δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζονται οι απολογίες με την κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά τον Κασιδιάρη, στο εδώλιο με την ίδια κατηγορία θα καθίσει ο Νίκος Κούζηλος, ο οποίος αποχώρησε από την οργάνωση μια εβδομάδα μετά την εκλογική αποτυχία της Χρυσής Αυγής τον Ιούλιο του 2019.

Ο Η. Κασιδιάρης αποτελεί σημαντικό ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, καθώς είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και για πολλά χρόνια ήταν η φωνή του Μιχαλολιάκου ως εκπρόσωπος Τύπου. Μετά την εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μείνει πιστός στον Αρχηγό.

«Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για δύο όπλα», έλεγε το 2014 στους ανακριτές ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν προφυλακιστεί.

Η απολογία του Η. Κασιδιάρη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και από νωρίς το πρωί έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στο Εφετείο Αθηνών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις στο ακροατήριο, τόσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης.

Όπως ανέφερε το GoldenDawnWatch, , υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει μείνει εκτός αίθουσας καθώς οι προβλεπόμενες για το κοινό θέσεις έχουν συμπληρωθεί από νωρίς το πρωί.

Παράλληλα, έξω από τη δικαστική αίθουσα πραγματοποιείται αντιφασιστική κινητοποίηση μετά από κάλεσμα που απεύθυνε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά.

Πηγή: https://thepressproject.gr

289

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση