Ακροδεξιά προβοκάτσια στο στρατό

Ακροδεξιά προβοκάτσια στο στρατό

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η δράση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Εκτός από τη συντονισμένη ξενοφοβική κινητοποίηση τοπικών παραγόντων εναντίον της εγκατάσταση προσφύγων έχουμε και διάφορες προβοκάτσιες, όπως αυτή με μηνύματα σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, στα κινητά τηλέφωνα διοικητών μονάδων του Στρατού και στελεχών της παραμεθορίου εστάλη το εξής μήνυμα:

«Από τις 9/11/2019 έως τις 16/11/2019 η τουρκική ΜΙΤ σχεδιάζει την ένοπλη εξέγερση των Τουρκικών Μειονοτικών πληθυσμών και των μουσουλμάνων μεταναστών, ώστε με πρόσχημα τις διάφορες προβοκάτσιες, να εξελιχθεί επίθεση του Τουρκικού Στρατού και Ελληνο-Τουρκικός Πόλεμος».

Το απαράδεκτο και από κάθε άποψη επικίνδυνο αυτό μήνυμα αποκάλυψε το Δίκτυο Σπάρτακος, που ζητά άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ακροδεξιοί κύκλοι να προχωρούν σε τέτοιους χειρισμούς, ενώ η στρατιωτική ηγεσία επιτρέπει να σέρνονται τέτοιες φήμες.

Το ΓΕΣ επιβεβαίωσε την αποστολή του μηνύματος και άφησε υπόνοιες πως έχει σταλεί από μονάδα της Αεροπορίας στη Θεσσαλία. Το ερώτημα παραμένει: ποιος έστειλε το μήνυμα και πώς έγινε διαρροή τόσων απόρρητων τηλεφώνων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων;

Πηγή:http://artinews.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση