Μητσοτάκης: Άμεσα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Μητσοτάκης: Άμεσα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Μια νέα αντεργατική, αντικοινωνική και αντιλαϊκή εξαγγελία έκανε το πρωί, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: προανήγγειλε πως κατατίθεται, άμεσα, το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων, ανάλογα με τον όγκο τους.

Όπως ισχυρίστηκε, «αυτό σημαίνει να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους», καθώς, όπως είπε, δεν μπορούν λίγες δεκάδες άτομα να κλείνουν όλο το κέντρο της Αθήνας, εμποδίζοντας επισκέπτες, εργαζόμενους και τουρίστες. Καμία αναφορά, βεβαίως, για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, όταν, για παράδειγμα, οι κατασταλτικές δυνάμεις αποκλείουν δρόμους, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, όταν κάνουν εκκενώσεις καταλήψεων κτλ.

Υπενθυμίζεται πως το έδαφος το έχει «προετοιμάσει» όλον τον προηγούμενο μήνα, με διάφορες δηλώσεις του, στα Μέσα Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: έχει πει ότι για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει μια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, με στόχο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, είτε μέχρι τέλος του χρόνου, είτε από τις αρχές του χρόνου, να υπάρξει νομοσχέδιο που θα βάζει ένα νέο πλαίσιο για τις πορείες, όπως ισχυρίστηκε, «με γνώμονα και τη δυνατότητα των ανθρώπων να διαδηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται όλοι». Επιπλέον, έχει κάνει λόγο για οριοθέτηση του χώρου που θα πραγματοποιούνται.

Η εξαγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια από την κυβέρνηση της ΝΔ του περιορισμού της απεργίας, μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που προβλέπεται από τον «αναπτυξιακό» νόμο (σ.σ.: είχε προηγηθεί, επί ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία Αχτσιόγλου για το 50+1).

Και οι δύο, Μητσοτάκης και Πέτσας, αλλά και πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, μιλούν για ταλαιπωρία των πολιτών ή την εικόνα της χώρας, όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν της, αλλά αδιαφορούν και προσπαθούν να το ξεπεράσουν σπέρνοντας κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, το λαό, την κοινωνία από την πραγματική ταλαιπωρία που υφίστανται, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τον εργασιακό ελντοράντο, (σ.σ.: μιας και μιλάμε για… τουρισμό, στον κλάδο υπάρχουν 14 διαφορετικά είδη συμβάσεων εργασιακού μεσαίωνα), τις δομές υγείαςπαιδείας κτλ., που υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται, την ταλαιπωρία που υφίστανται στα Μέσα Μεταφοράς εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας, με το απαρχαιωμένο στόλο τους και την επίσης υποστελέχωσή τους, τη μεγαλύτερη βία, τη φτώχεια και την ανεργία κτλ.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, που στόχο έχει να περιορίσει -αν όχι να κάμψει- τις εργατικές, κοινωνικές και λαϊκές αντιδράσειςαπέναντι στα μνημονιακά μέτρα που παίρνει προς όφελος των επιχειρήσεων, του κεφαλαίου και της υπερκερδοφορίας τους.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, τις δηλώσεις που έχει κάνει για το θέμα και ο ανιψιός του πρωθυπουργού και δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που ζήτησε «να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να γίνονται οι συγκεντρώσεις, αλλά να παίρνεις άδεια και από το δήμο. Επίσης, να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, αν οι διαδηλωτές είναι λίγοι να κάθονται στο πεζοδρόμιο, αν είναι περισσότεροι να πιάνουν μία λωρίδα του δρόμου, ενώ αν είναι πάρα πολλοί τότε να κλείνει όλος ο δρόμος. Και τέλος, όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές, ο διοργανωτής να έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Πρέπει να αλλάξει αυτό, δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι η πρωτεύουσα του ό,τι να ναι».

Πηγή: ergasianet.gr
105

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση