Αγαπητοί κύριοι των ΚΤΕΛ

Αγαπητοί κύριοι των ΚΤΕΛ

Αγαπητοί κύριοι των ΚΤΕΛ Γρεβενών, έχετε για συνάδελφό σας έναν κύριο με Mercedes λευκό σύγχρονο λεωφορείο ο οποίος όπως περήφανα φωνάζει, είναι από την Κοζάνη αλλά εκεί δουλεύει με δεύτερο λεωφορείο ο γιος του κι εκείνος ήρθε στα Γρεβενά.

Είναι ο οδηγός σας που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Γρεβενά το Σάββατο 30/11 /19.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο άργησε να φτάσει στην Καλαμπάκα (14:42) επειδή ο κύριος οδηγός σας από την πρώτη στάση (στη Ρούμελη) και μετά, ήταν απασχολημένος μαζί με 4-5 επιβάτες, να ξερνάει ρατσισμό και μίσος . Αφορμή τρία πούλμαν που είχαν επίσης κάνει στάση στο ίδιο σημείο, με πρόσφυγες, έγκυες και μωρομάνες, παιδάκια γυναίκες και αγόρια γονείς.

Εκείνος επιδεικτικά μπροστά στο πούλμαν της γραμμής ωρυόταν πως «αυτοί οι μαύροι που γεμίσαμε οι βρομιάρηδες θα μας κολλήσουν μικρόβια» στους 2-3 χειροκροτητές του εκείνη τη στιγμή υπερηφανευόταν ότι «στην Κοζάνη δε φτούρησαν εβραίοι, θα φτουρήσουν μαύροι;» (Μαύροι είναι ο χαρακτηρισμός του, για τους πρόσφυγες ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής).

Για 4 ώρες ακούγαμε οι υπόλοιποι, τον κύριο οδηγό σας( τον οποίο πληρώσαμε για να πάμε στον προορισμό μας κι όχι για να μάθουμε τις απόψεις του) να αγορεύει υπέρ του Παπαδόπουλου και να χαρακτηρίζει ως Πακιστανούς ακόμη και τους βοσκούς των κοπαδιών που συναντήσαμε στο δρόμο. Φυσικά , κάναμε 4 ώρες ταξίδι χωρίς τη δεύτερη στάση έστω για 3 λεπτά ,να πιούμε νερό.

Κύριοι ,θα έπρεπε να είναι αυτονόητο στους οδηγούς σας, ότι ο ρόλος τους είναι να μεταφέρουν όλους τους ανθρώπους τυπικά και χωρίς καμιά ρητορική. Ότι οι προσωπικές τους απόψεις (όποιες κι αν είναι) είναι για την ώρα που πάνε στο καφενείο.

Ότι, οι πελάτες σας είναι άνθρωποι κι όχι γελάδια όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε ο κύριος άλλους ανθρώπους κι είναι υποχρεωμένος να τους φέρεται ως τέτοιους.

ΥΓ. Στην επιστροφή από Κοζάνη, ήταν ένας ευγενέστατος οδηγός, που έκανε τις στάσεις του κανονικά κι έφτασε αν και νύχτα στην ώρα του.

Κωνσταντία Παπανίκου

145

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση