Βυθισμένοι στη λάσπη οι πρόσφυγες στη Μόρια – Σε σκηνές μες στον Δεκέμβρη (Video)

Βυθισμένοι στη λάσπη οι πρόσφυγες στη Μόρια – Σε σκηνές μες στον Δεκέμβρη (Video)

Βυθισμένοι στη λάσπη ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης η ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού, που εκτείνεται και σε χώρους πέριξ του Hotspot, είναι γεμάτη λάσπη ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά ζουν, Δεκέμβρη μήνα, μέσα σε σκηνές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν στην καταυλισμό έσπασε κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 16.000 άτομα.

«Λουκέτο» στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης σε Λέσβο, Χίο, Σάμο:

Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων κλειστών δομών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εκφράζουν σήμερα οι οργανισμοί της Αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου παραμένουν κλειστές με αιτήματα:

«Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Αμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών και έλεγχο των ΜΚΟ».

Στις 11 στην πλατεία της Καλλονής έδρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή:topontiki.gr

 

528

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση