Ένας ρατσιστής στην Κοινωνική Πρόνοια

Ένας ρατσιστής στην Κοινωνική Πρόνοια

Στις 28 Νοεμβρίου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, διόρισε πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) τον Διονύσιο Καμβάση, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Ο κύριος Καμβάσης ήταν προϊστάμενος του τμήματος Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κι εκεί είχε πολύ συγκεκριμένες καταγραφές. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, άνθρωποι που εργάζονταν εκεί τον θυμούνται, μέχρι και σήμερα, να ακούει στη διαπασών εμβατήρια και να απειλεί, «θα δείτε τι θα σας κάνουμε όταν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο κύριος Καμβάσης έχει να επιδείξει… έργο σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο Facebook: 

«Στις εθνικές εορτές της πατρίδας μου απαιτώ να συμμετέχουν μόνο Ελληνες. Γιατί αυτές δεν είναι Pride Party. Αρκετά το ξεφτιλίσαμε!!!!!» (25/3/2018).

«Δέχονται πίσω πρόσφυγες για να διευκολύνουν τη Μέρκελ!!! Στα 4 κύριοι και κτενίστε και το κανταΐφι» (18/6/2018).

«Εκεί στην κυβέρνηση κτενίζουν το καταΐφι αρκετοί για αυτό θέλουν υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!!» (25/4/2018).

«Οταν με τον σύντροφό σου γυαλίζεις το πόμολο, το παιδί που θα υιοθετήσεις τι θα κάνει;;; Θα κτενίζει το καταΐφι!!!» (25/4/2018).

«Θα γίνω λαθρομετανάστης για να έχω περίθαλψη και δωρεάν σπίτι» (26/4/2017).

«Μετανάστες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και επιτέθηκαν σε οδηγούς χωρίς κάποια απαγόρευση ή αντίδραση από ΜΑΤ. Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό ελεύθερα;;;;» (27/8/2018).

«Ελληνες προσοχή στις εκλογές, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψήφο των Πακιστανών. Δείτε ομιλία Βίτσα στην πακιστανική κοινότητα» (28/3/2019).

Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύει αλυτρωτικό χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει ολόκληρα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη τη Βόρεια Μακεδονία και τη Νότια Αλβανία, τον οποίο συνοδεύει με το σχόλιο «Όλοι μπροστά στον αγώνα».

Ο Διονύσης Καμβάσης λοιπόν τοποθετήθηκε πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο Καμβάσης αντικαθιστά έναν πρόεδρο με δεκαετή θητεία. Όπως σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος Στάθης Μπετίνης «δεν ήταν επιλογή μιας μόνο κυβέρνησης και ενός κόμματος» και «έχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο ως πρόεδρος ενός τόσο κοινωνικά σημαντικού και ευαίσθητου τομέα, όπως η πρόνοια και η φροντίδα ευπαθών ομάδων».

Και υπογραμμίζει με νόημα: «Είναι προφανώς περιττό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα βιογραφικά στοιχεία με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την εν λόγω θέση και το πότε ακριβώς έγινε η προκήρυξή της».

Πηγή:https://tvxs.gr

198

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση