16/12/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική ρητορική Κυριάκου Βελόπουλου σε εκπομπή του Αντ1

16/12/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική ρητορική Κυριάκου Βελόπουλου σε εκπομπή του Αντ1

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
16 Δεκεμβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για ξενοφοβική ρητορική του Κυριάκου Βελόπουλου σε εκπομπή του Αντ1 στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” μίλησε για πολλοστή φορά για “λαθρομετανάστες”, για να πει ότι πρέπει να τους “τσουβαλιάσουν” σε ακατοίκητα νησιά, δηλαδή, όπως η λέξη αυτή ορίζεται στα λεξικά, να τους στριμώξουν σε απαράδεκτες συνθήκες που θα αποτελούσε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Ως προς  τη χρήση του όρου “λαθραίος” για μετανάστες και πρόσφυγες υπενθυμίζουμε πως έχει αποφανθεί η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, (https://www.aplotaria.gr/lathrometanastis-stop/).

Βελόπουλος: «Να τσουβαλιάσουμε τους λαθρομετανάστες σε ξερονήσια»

Απίστευτη δήλωση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης
«Θα πρέπει να τσουβαλιάσουμε τους λαθρομετανάστες σε ακατοίκητα νησιά» υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος ως λύση για την προσφυγική κρίση.

Σε μια πρόταση που δεν περιμένει κανείς να ακούσει από επικεφαλής κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου προχώρησε το πρωί ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αφού πρώτα τόνισε ότι λόγω της κρίσης υπάρχουν 40.000 Έλληνες άστεγοι, είπε ότι αν είχαν έρθει «λάθρα με τη βάρκα, θα μπορούσαν τώρα να έχουν πάρει από τον κρατικό προϋπολογισμό σπίτι». «Εγώ είμαι λογικός άνθρωπος. Όταν έρχεται ο άλλος και πριν τον ελέγξω μου σκίζει τα χαρτιά, ταυτότητες, διαβατήρια κλπ, εγώ θα τον τσουβαλιάσω και θα τον στείλω σε ακατοίκητο νησί γιατί παρανομεί από την πρώτη στιγμή».

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να βυθίσουμε κάθε τουρκικό γεωτρύπανο που θα εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όπως υποστήριξε, κανείς δεν θέλει τον πόλεμο αλλά δεν θα «κατεβάσουμε τα βρακιά μας», όταν η Τουρκία στείλει γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία στα χωρικά μας ύδατα.

Συμπλήρωσε ότι όπως έχει αποδειχθεί, η διπλωματία που ακολουθούμε δεν αναχαιτίζει την τουρκική επιθετικότητα κι αν οι σύμμαχοι μας ήθελαν να αντιδράσουν θα έπρεπε να στείλουν πολεμικά πλοία στα θαλάσσια σύνορα μας και να αποτρέψουν την πιθανότητα εισβολής από την Τουρκία.

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: [email protected]
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

Πηγή:https://racistcrimeswatch.wordpress.com

65

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση