#GDtrial To κλείσιμο της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη

#GDtrial To κλείσιμο της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη

Διαβαστε ως το τελος και θα καταλαβετε γιατι αγαπαμε αυτους τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση όλα αυτα τα χρόνια ήταν εκεί δίπλα στα θυματα και τις οικογενείες τoυς. θα καταλαβετε γιατί αποτέλεσαν εμπνευση για όλους μας .

Αξίζει πλέον, μετά από αυτή την εικόνα να επιστρέψουμε στο αρχικό μας ερώτημα, τωρα που έχουμε τελειώσει με την πραγμάτευση όλου του υλικού και των 3 συνεκδικαζόμενων επιθέσεων και να εξετάσουμε το κατηγορητήριο στο σύνολό του. Τι αποδείχτηκε ότι έχουμε; Δεν έχουμε δράσεις μεμονωμένων μελών της ΧΑ που τελούν εγκληματικές ενέργειες εκτός του πλαισίου της οργάνωσης. Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε εμπλοκή ολόκληρων τοπικών και των ομάδων ασφαλείας στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Αλλά ο Ρουπακιάς θα είχε δράσει από μόνος του. Αποδείχτηκε τουναντίον ότι οι εγκληματικές πράξεις τελέστηκαν πολυπρόσωπα και οργανωμένα σε εκπλήρωση των καταστατικών στόχων της οργάνωσης.

Μπορούμε λοιπόν με βεβαιότητα να αποκλείσουμε την εκδοχή του «μοναχικού δράστη» και τον «κανόνα του μεμονωμένου περιστατικού». Δεν έχουμε κ. Πρόεδρε εγκληματικό θύλακα, ανεξάρτητο από την ηγεσία, για παράδειγμα έναν πυρήνα, τον πυρήνα της Νίκαιας, ο οποίος αυτονομήθηκε εν αγνοία της ηγεσίας. Αν συνέβαινε αυτό, η ηγεσία της οργάνωσης θα είχε απομονώσει και θα είχε απομακρύνει τον συγκεκριμένο θύλακα, έστω και καθυστερημένα. Τουναντίον, η ομάδα ασφάλειας της Νίκαιας είναι η ομάδα πρότυπο της ΧΑ, αξιοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα, οι επικεφαλής του προσελήφθησαν ως υπάλληλοι, υπηρετούσαν μάλιστα παρά τω Αρχηγώ. Προστατεύτηκαν δε μετά τη δολοφονία Φύσσα. Δεν έχουμε τέλος εγκληματικό θύλακα συνδεόμενο με κάποιο μονάχα από τα ηγετικά στελέχη. Κι αυτό γιατί στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, στην εκπαίδευση των συγκεκριμένων ομάδων, στη συγκάλυψη των ενεργειών τους, βλέπουμε ούτως ή άλλως όλη την ηγετική ομάδα. Δεν περιορίζεται δηλαδή η ποινική ευθύνη στον Λαγό, όταν βλέπουμε τον ρόλο που παίζει ο Κασιδιάρης στην εκπαίδευση και τη συγκάλυψη, τον ρόλο του Γερμενή και του Παναγιώταρου στον κεντρικό σχεδιασμό δράσεων της οργάνωσης, τον ρόλο του Μίχου, του Κούζηλου, του Μπαρμπαρούση, του Ηλιόπουλου σε επιμέρους επιθέσεις, κοκ. Αυτό το οποίο έχουμε είναι ένα εγκληματικό σχέδιο που εκπορεύεται κεντρικά από την ηγεσία της οργάνωσης. Γι’ αυτό το λόγο το μέτρο της απόδοσης δικαιοσύνης για τα θύματα σε αυτό το δικαστήριο δεν είναι η ποινική μεταχείριση των φυσικών αυτουργών, αλλά η καταδίκη του κατηγορούμενου Μιχαλολιάκου.

Εμείς μπορεί να μην παριστάμεθα για τον Μιχαλολιάκο ως φυσικό πρόσωπο. Αλλά οι κατηγορούμενοι για τους οποίους παριστάμεθα προσεχώρησαν στο εγκληματικό σχέδιο του Μιχαλολιάκου, ενετάχθησαν στην εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου – ούτε του Πατέλη ούτε του Πανταζή ούτε του Λαγού. Ο Μιχαλολιάκος συνέλαβε το σχέδιο της οικοδόμησης μιας οργάνωσης που θα έχει ταυτόχρονα πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος με κοινή ιεραρχία, γνωρίζοντας το ποινικό φορτίο αυτής της οργάνωσης και, καθιστώντας το, το διακριτικό της στοιχείο. Βέβαια αυτό το σχέδιο δεν θα μπορούσε να το φέρει σε πέρας μόνος του, αν δεν είχε τον κύκλο των στενών συνεργατών του, που ο ίδιος επέλεγε. Χωρίς τον Λαγό, τον Κασιδιάρη, τον Γερμενή, τον Παναγιώταρο, τον Παππά, που διηύθηναν, εκπαίδευσαν, επόπτευσαν τις ομάδες κρούσης, τις οργάνωσαν, δίδαξαν πειθαρχία και συγκάλυπταν, το σχέδιο θα έμενε επί χάρτου. Χωρίς όμως τον Μιχαλολιάκο, δεν θα υπήρχε καν εγκληματικό σχέδιο. Αυτός είναι ο ιθύνων νους. Για να χρησιμοποιήσω μια φράση της κ. Κανελλοπούλου, της μάρτυρος, ο Μιχαλολιάκος είναι το αόρατο χέρι που διευθύνει αυτή την εγκληματική ορχήστρα. Εδώ είναι και το κλειδί του ζητήματος: Ο Μιχαλολιάκος είναι η απολύτως προεξέχουσα προσωπικότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης, είναι ο εγκέφαλός της. Το να θεωρηθεί ότι ποδηγετήθηκε, για παράδειγμα από τον Λαγό ή ότι τον κορόιδεψαν, ότι τον παραπλάνησαν, ότι έχτισαν κάτω από τη μύτη του «τάγματα εφόδου» χωρίς αυτός να το γνωρίζει, θα ήταν μια διαστροφή της λογικής και μια παραβίαση όλων των πορισμάτων της τετράχρονης αποδεικτικής διαδικασίας. Σας το είπε ο ίδιος τρεις φορές: «για πολλά πράγματα μπορώ να κατηγορηθώ αλλά όχι για το ότι είμαι ανόητος».

Το συμπέρασμα κ. Πρόεδρε της αποδεικτικής διαδικασίας είναι για εμάς η πλήρης επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου: ο Μιχαλολιάκος και οι στενοί του συνεργάτες, αποτελούν τη διευθύνουσα ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα Χρυσή Αυγή που κάτω από πολιτικό προκάλυμμα επιδίωξε την τέλεση και τέλεσε συστηματικά πλήθος κακουργηματικών πράξεων κατά αλλοδαπών, ιδεολογικών και πολιτικών αντιπάλων και αντιφρονούντων, με κίνητρο την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης που βρίσκεται στην καρδιά της συγκρότησής της. Οι εγκληματικές πράξεις, ανάμεσά τους και κακούργηματα, όπως η ανθρωποκτονία Φύσσα και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίντ Εμπάρακ και των κομμουνιστών συναδικαλιστών, τελέστηκαν από φυσικούς αυτουργούς που ενετάχθησαν στην εγκληματική οργάνωση στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών της. Επιχειρησιακός μηχανισμός τέλεσής τους ήταν πρωτευόντως οι ομάδες κρούσης και δευτερευόντως μέλη της που εγκληματούσαν στα πλαίσια των σκοπών της.

Η είσοδος στη Βουλή τον Μάιο-Ιούνιο του 2012 δεν άλλαξε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τουναντίον αύξησε τους πόρους της και ενίσχυσε την εφοδιαστική υποδομή της, με αποτέλεσμα ένα κρεσέντο βίας που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Ο ρόλος εκάστου των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών (και των πυρηναρχών) στη διεύθυνση της οργάνωσης, στη συγκρότηση των ομάδων κρούσης, στην τέλεση των κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, που αυτή τέλεσε, προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία και εναπόκειται να αξιολογηθεί ποινικά από το Δικαστήριο. Με τη μόνη προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα καταδικάσει τον ιθύνοντα νου του εγκληματικού σχεδίου και της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Κυρία Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να τελειώσω με μια αναφορά στους εντολείς μας.

Εμείς σ’ αυτη τη δίκη ήμασταν οι Αιγύπτιοι κι έτσι θα τελειώσουμε. Ο εντολέας μας, ο Αμπουζίντ, σώθηκε από θαύμα. Αλλά η δίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για τον ίδιο. Στο ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσπιστία του και τη δυσκολία του να καταλάβει το οτι χτυπήθηκε ως ξένος, ως Αιγύπτιος, στην Ελλάδα. Μάλιστα σε μια από τις πρώτες μας συναντήσεις, όταν μας εξέφρασε αυτή τη δυσαρέσκεια του και του είπαμε ότι είμαστε μαζί του και τοι είμαστε στη δική του πλευρά, στράφηκε στη μεταφράστριά μας στη Ραμπαπ και είπε κάτι γελώντας. Τη ρωτήσαμε : τι λέει. Και μας απάντησε: «λέει ότι πριν σας γνωρίσει τα πράγματα ήταν εύκολα γι’ αυτόν. Έλεγε ότι μπήκαν οι Έλληνες στο σπίτι του και τον σκότωσαν. Τώρα όμως που σας γνώρισε, του κάνετε τη ζωή του πιο δύσκολη». Δεν σας κρύβω ότι αυτό ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο έσπασε πραγματικά ο πάγος, ένας τείχος δυσπιστίας που υπήρχε με τον εντολέα μας, και πραγματικά κερδίσαμε μια πιο ανθρώπινη σχέση και μια στενή συνεργασία. Ο εντολέας μας κ. Πρόεδρε διέτρεξε έναν ολέθριο κίνδυνο. Κινδύνεψε να συμμεριστεί, έστω και αντεστραμμένα, τις ιδέες των θυτών του. Κινδύνεψε οι θύτες του να εποικίσουν το κεφάλι του. Είναι αυτό που λέει ο Μπρεχτ σε μία από τις ιστορίες του κυρίου Κόυνερ: «Μα πως έγινα ξαφνικά εθνικιστής; Φταίει ο εθνικιστής που βρέθηκε μπροστά μου. Να γιατί πρέπει να εκλείψει η βλακεία. Γιατί κάνει βλάκα όποιον βρεθεί μπροστά της».

Σήμερα ο εντολέας μας ξέρει ότι δεν προσπάθησαν να τον σκοτώσουν οι Έλληνες. Ήταν μια οργάνωση ρατσιστική, εθνικιστική, ναζιστική, που εξόπλισε μέλη της με φανατισμό και ρόπαλα. Βοήθησε σε αυτό, να το πούμε και αυτό, η κ. Φύσσα που έμεινε στη συνέχεια της διαδικασίας. Θα μπορούσε να φυγή όταν τελείωσε η εξέταση των μαρτύρων της οικογενειακής της υπόθεσης. Ήταν όμως εδώ όταν κατέθεσε ο Αμπουζίντ, τον στήριξε, τον ασπάστηκε. Η εικόνα μιας μαυροφορεμένης μάνας, Ελληνίδας, που έχει χάσει το παιδί της, ξεκαθάρισε στα μάτια του εντολέα μας ότι οι διαχωρισμοί δεν είναι εθνικοί. Η οικογένεια Αμπού Χάμεντ σας είπε, κ. Πρόεδρε, ότι σκέφτηκε το ενδεχόμενο να φύγει από τη χώρα μετά την επίθεση. Όχι μόνο από το σπίτι, αλλά από την Ελλάδα. Ωστόσο, το Πέραμα, το Πέραμα του 2012, το τσακισμένο από την ανεργία και την φτώχεια, αγκάλιασε τους εντολείς μας. Κόσμος πήγε στο κατάστημα για να αγοράσει ψάρια και να πει έναν καλό λόγο, αυτός ο κόσμος μετέπεισε τον Αχμεντ, τον Μωχάμεντ και τον Σάαντ να μείνουν. Μια βδομάδα μάλιστα μετά την επίθεση σε βάρος των εντολέων μας, έγινε μια μεγάλη διαδήλωση στο Πέραμα για την οποία σας μίλησε η κ. Θωίδου. Σας είπε ότι μίλησαν εκπρόσωποι συνδικάτων και εκπρόσωποι της Αιγυπτιακής Κοινότητας. Τη ρωτήσατε, γιατί μας το λέτε; Και σας εξήγησε ότι αυτό ήταν κρίσιμο για να σταλεί μήνυμα ότι η γειτονιά δεν θα διχαστεί.

Ως πολιτική αγωγή κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ενισχύσουμε το δικαστήριό σας στο δύσκολο έργο της τιθάσευσης ενός τεράστιου υλικού και της αναζήτησης της αλήθειας. Εμείς, από ένα σημείο και πέρα, μετράγαμε μια απώλεια, δεν ήταν μαζί μας στη δικαστική αίθουσα, αν και ήταν πάντοτε μαζί μας έξω, ο συνάδελφός μας ο Δημήτρης Ζώτος, που ήταν βασικός πυλώνας αυτής της προσπάθειας. Μιλώντας για την δική μας ομάδα, ήταν ο αρχιτέκτονας του όλου εγχειρήματος. Προσπαθήσαμε, που λένε οι Αγγλοι, να γεμίσουμε τα παπούτσια του και να αγορεύσαμε όπως θα το έκανε ο ίδιος. Στα υπόλοιπα κομμάτια της διαδικασίας, αν αυτά υπάρξουν, η πολιτική αγωγή δεν θα έχει λόγο. Αλλά ποιητική αδεία, ας αναφερθούμε στο τέλος του ποιήματος του Έλιοτ, Κούφιοι Ανθρωποι: Έτσι τελειώνει αυτός ο κόσμος, όχι με πάταγο αλλά με έναν λυγμό». Έχουμε την ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος που χτίσαμε κοντά 5 χρόνια εδώ μέσα, δεν θα τελειώσει έτσι, δεν θα τελειώσει με τον λυγμό των θυμάτων. Και ότι η απόφασή σας, με τον πάταγό της, θα καλύψει αυτόν τον λυγμό.

Σας καλούμε λοιπόν να βγάλετε μια απόφαση που να αντιστοιχεί στη συντριπτική αποδεικτική διαδικασία που προηγήθηκε, μια απόφαση που να κάνει πάταγο, μια απόφαση που να μην επιτρέπει παρερμηνείες. Μ’ αυτές τις σκέψεις ζητούμε την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και των κατηγορουμένων κατά τα αποδιδόμενα σ’ αυτούς στο παραπεμπτικό βούλευμα.
Σας ευχαριστώ.

[Θερμά χειροκροτήματα από το κοινό]

Πρόεδρος: Τώρα που σταματήσατε θα με ακούσετε. Είστε σε αίθουσα δικαστηρίου, να μην επαναληφθεί αυτό [εννοεί τα χειροκροτήματα].

Πληροφορίες από Golden Dawn Watch μέσω Eleftheria Koumandou

821

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση