Οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία ξεσηκώνονται

Οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία ξεσηκώνονται

Με δυο τεράστιες πορείες και συγκεντρώσεις στις πόλεις Γκέμπζε και Προύσα, οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία, έδειξαν σήμερα (18 Γενάρη) ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των λαών μας.
Χιλιάδες μεταλλεργάτες/τριες απ’ τα εργοστάσια της Renault, της Bosch, της τουρκικής Tofas και άλλων εταιρειών βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν ορμητικές διαδηλώσεις.
Βασικό αίτημα πάλης τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να τους δίνει 25% αύξηση στους μισθούς έναντι 8% που τους προτείνεται. Όπως, δηλώνουν, οι ίδιοι οι μεταλλεργάτες, ο πληθωρισμός στη γειτονική χώρα μαζί με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καθιστούν αδύνατον να ζήσει αξιοπρεπώς μια εργατική οικογένεια.
Πέρα από τις αυξήσεις οι διαδηλωτές μεταλλεργάτες/τριες αγωνίζονται ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και απαιτούν περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.


Στις σημερινές συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Κατάληψη – Απεργία – Αντίσταση»
Βίντεο εδώ: => https://www.facebook.com/metalisci/videos/1886566631641812/

ή «Δεν θα γίνουμε σκλάβοι των αφεντικών»
Βίντεο εδώ: => https://www.facebook.com/evrenselgzt/videos/193604878439418/

Ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι χοροί και τα τραγούδια των διαδηλωτών:
Βίντεο εδώ: => https://www.facebook.com/metalisci/videos/739188829818051/
και εδώ: => https://youtu.be/CykapKwc-6E

Υπάρχει κι αυτή η Τουρκία που αψηφά το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι οι γείτονές μας που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με εμάς.

Πηγή: Our Balcans – Τα δικά μας Βαλκάνια

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση