Καταγγελία για παραμέληση κρατουμένου πολυτραυματία που τώρα βρίσκεται στην εντατική

Καταγγελία για παραμέληση κρατουμένου πολυτραυματία που τώρα βρίσκεται στην εντατική

Σε σοβαρότατες καταγγελίες με επιστολή τους στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, προχώρησαν οι συγγενείς κρατούμενου στις φυλακές Λάρισας, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική του Νοσοκομείου της πόλης, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την οικογένεια ο κρατούμενος Θ.Π., που βρίσκεται περίπου ενάμιση χρόνο στις φυλακές Λάρισας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ως πολυτραυματίας, έχει υποβληθεί σε μια σειρά από χειρουργεία, μεταξύ αυτών σε αφαίρεση σπλήνας, σε σπονδυλοδεσία, διάτρηση πνεύμονα, το χέρι του κρατιέται από μέταλλα και βίδες, ενώ το πόδι του είναι σε νάρθηκα.

Επιπλέον το γαστρεντερικό του σύστημα είναι υπό διάλυση, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολία στη σίτιση, ακράτεια ούρων και κοπράνων.

«Αντί σ’ αυτήν την κατάσταση να έχει όχι μόνον ιδιαίτερη ιατρική μέριμνα και φροντίδα, οι υπεύθυνοι της φυλακής τον άφησαν στην τύχη του παρότι τα πνευμόνια του ήταν χάλια και έκανε αδικαιολόγητoυς πυρετούς. Το αποτέλεσμα ήταν να τον βρουν στο κελί του μετά από ώρες αναίσθητο», καταγγέλλει η οικογένεια. Η διάγνωση των γιατρών είναι ότι έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και πνευμονικό οίδημα.

«Ο πατέρας θα έπρεπε ως πολυτραυματίας εφόσον είναι υπό την εποπτεία των φυλακών να έχει την ανάλογη φροντίδα και όχι να ζει σαν το ζώο σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία μέριμνα και παρακολούθηση», υπογραμμίζουν οι συγγενείς του κρατούμενου και καταλήγουν «δεν μπήκε στη φυλακή για να πεθάνει, αλλά για να εκτίσει την ποινή του όπως ορίζει ο νόμος, απ’ ό,τι φαίνεται όμως η διοίκηση των φυλακών και το αρμόδιο υπουργείο θεωρούν τους κρατούμενους σκουπίδια που θα πρέπει να εξαφανιστούν πάση θυσία από προσώπου γης, και γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους ταπεινώσουν, να τους εξευτελίσουν, να τους ταλαιπωρήσουν».

πηγή:efsyn.gr

101

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση