Αντίσταση στον ρατσισμό και την καταστολή: Σάββατο 1 Φλεβάρη 4μ.μ. Πλατεία Ρηγίλλης

Αντίσταση στον ρατσισμό και την καταστολή: Σάββατο 1 Φλεβάρη 4μ.μ. Πλατεία Ρηγίλλης

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία
Η είδηση του ξυλοδαρμού ενός 11χρονού παιδιού από άντρα της ομάδας ΔΙΑΣ δεν ήταν «μια κακή στιγμή» για την αστυνομία. Είναι η ουσία του εθνικιστικού αυταρχισμού που επιβάλλεται στην κοινωνία. Το ρατσιστικό κίνητρο είναι προφανές, την στιγμή που συντελείται επιχείρηση καταστολής στην περιοχή και κάπως έτσι ένα 11χρονο παιδάκι Ρομά γίνεται στόχος για εξάσκηση της βιαιότητας ενός φρουρού της τάξης, παρουσία 3 ατάραχων συναδέλφων του.

Καθόλου δεν μας καθησυχάζει η δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι «δεν χωράνε όσοι βαράνε αναίτια στην αστυνομία», αφού δεν διευκρινίζει αν τελικά θα μείνει κανείς να δουλεύει στην αστυνομία για να κάνει την βρώμικη δουλειά του κράτους. Το εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ορισμός της υποκρισίας αφού το περιστατικό αυτό είχε ήδη νομιμοποιηθεί ως πρακτική από την ακροδεξιά ρητορική και πρακτική της προηγούμενης περιόδου. Μερικές μόνο από αυτές τις επιχειρήσεις που διαδραματίστηκαν περιλαμβάνουν εισβολή σε σπίτι με παράλληλο εξευτελισμό της οικογένειας, την εγκατάσταση στρατού κατοχής σε γειτονιές και τις βίαιες εκκενώσεις των καταλήψεων στέγασης προσφύγων.
Πρόκειται φυσικά για την συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπόγραψε την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που οδήγησε στο να στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες υποδομές τύπου Μόριας κοκ.
Η ποιοτική διαφορά έγκειται μόνο στο ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να εκφράσει την ισχυρή ακροδεξιά πτέρυγά της καθώς και τον κόσμο που έχασε η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσφατη πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη της Χρυσής Αυγής που θέλει ουσιαστικά να αθωώσει τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ βγάζει απόλυτα νόημα.
Η φετινή επέτειος των Ιμίων έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου το παρακράτος της ΧΑ έχει αποδυναμωθεί οργανωτικά, χωρίς όμως να έχει διαλυθεί και πλέον οι ακροδεξιές επιθέσεις υπαγορεύονται ως πολιτικές του επίσημου κράτους. Αυτό έρχεται να συμπληρωθεί από την προκλητική στάση που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ στο ενδεχόμενο του πολέμου, επιχειρώντας να ενισχυθεί ο «εθνικός κορμός», καθώς μάλιστα προετοιμάζει την νέα αντεργατική επίθεση.
Δεν θα αφήσουμε τον νέο εθνικιστικό αυταρχισμό να προελαύνει στις ζωές μας. Είμαστε αρκετά σίγουροι/ες πως αντίστοιχα περιστατικά θα επαναληφθούν, όσο δεν βρίσκουν την μαζική καταγγελία και κατακραυγή που τους αξίζει. Η απάντηση μας θα έρθει από την μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στον δρόμο, γιατί στον κόσμο για τον οποίο παλεύουμε δεν χωράνε ούτε ο φασιστικός, ούτε και ο εθνικιστικός ολοκληρωτισμός, από όπου και αν προέρχονται.

166

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση