Άλλο ένα «επιχειρησιακό σχέδιο» της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια

Άλλο ένα «επιχειρησιακό σχέδιο» της ΕΛ.ΑΣ. για τα Εξάρχεια

Σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο προχωρά από σήμερα η αστυνομία για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων, αντικαθιστώντας το προηγούμενο που είχε διάρκεια ζωής μόλις 20 ημερών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να φύγουν οι κλούβες και τα ΜΑΤ ωστόσο, το ιδιότυπο «ειδικό καθεστώς» παραμένει με: περιπολίες από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, σκύλους της «Κ-9», και drone.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της αστυνομίας που έτυχε ιδιαίτερης προβολής από πολλά ΜΜΕ, στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν πεζοί και εποχούμενοι (συνολικά 90 αστυνομικοί) μοιρασμένοι σε τρεις βάρδιες, με 30 ανά βάρδια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία, μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς», τόνιζαν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Να σημειωθεί πάντως, ότι κατά το πρώτο 15νθήμερο του προηγούμενου «επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης, περιπολιών και ειδικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας», η εφαρμογή του οποίου είχε ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, με συμμετοχή 250 αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν τρεις έφοδοι σε καταλήψεις, έγιναν 6.759 έλεγχοι με μόλις 167 συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, λαθραία και είδη παραεμπορίου.

πηγή:efsyn.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση