«Αποθέωση» αστυνομικών είναι τελικά ο μυστηριώδης βόμβος που έχει αναστατώσει την Αθήνα

«Αποθέωση» αστυνομικών είναι τελικά ο μυστηριώδης βόμβος που έχει αναστατώσει την Αθήνα

Ένα παράξενο βουητό ακούγεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Αθήνας και ιδιαίτερα σε ορισμένες υποβαθμισμένες περιοχές της. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πρωτεύουσας. Όπως συμβαίνει δε σε τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν υστερικές αντιδράσεις, ενώ κυκλοφόρησαν και πολλές θεωρίες συνωμοσίας.

Για παράδειγμα, πολλοί θεώρησαν ότι δεχόμαστε εισβολή από εξωγήινους, άλλοι (κλασικά) ότι μάς ψεκάζουν γρίπη και κοροναϊό, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι ο παράξενος ήχος προέρχεται από το παρατεταμένο χειροκρότημα που παίρνει σε κάθε της προβολή η ταινία “Χαλβάη 5-0” του Μάρκου Σεφερλή.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε από, ποιον άλλον, τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ της χώρας, τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη.

Ο Έλληνας Κλουζό, που εξάρθρωσε τη 17 Νοέμβρη, όταν με τη δύναμη του μυαλού του κατάφερε να προκαλέσει έκρηξη στα χέρια του Σάββα Ξηρού και τελικά να ξεσκεπάσει και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο, αποκαλύπτοντας πως ο ήχος που ακούγεται προέρχεται από τους ίδιους τους πολίτες της Αθήνας, που χειροκροτούν τους αστυνομικούς.

«Περνούν οι αστυνομικοί και ο κόσμος χειροκροτάει», είπε ο υπουργός στη Βουλή και έτσι διέλυσε το σύννεφο που είχε σκεπάσει την πόλη.

Ιδιαίτερα στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές ο ήχος του παρατεταμένου χειροκροτήματος κοντεύει να καλύψει τα πάντα. Δεν υπάρχει, ωστόσο, λόγος ανησυχίας πρόκειται για εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους πολίτες που απολαμβάνουν πλέον την ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

*Η Σαλαμάνδρα στο facebook

πηγή:3pointmagazine.gr

101

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση