“Όποιος με κατηγορήσει θα τον κυνηγάω μέχρι τον τάφο του” – Τελεσίδικη καταδίκη για φασίστα καθηγητή Μαθηματικών στη Σάμο που παρενοχλούσε μαθήτριες

“Όποιος με κατηγορήσει θα τον κυνηγάω μέχρι τον τάφο του” – Τελεσίδικη καταδίκη για φασίστα καθηγητή Μαθηματικών στη Σάμο που παρενοχλούσε μαθήτριες

Ολοκληρώθηκε στο εφετείο η δίκη του ακροδεξιού καθηγητή που έκανε φασιστική προπαγάνδα μέσα στην τάξη και παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες, προσπαθώντας με απειλές μάταια να αποτρέψει την καταγγελία σε βάρος του.

Με ποινή 26 μηνών ανασταλτικού χαρακτήρα για τρία χρόνια τιμωρήθηκε 40χρονος μαθηματικός που είχε κάνει κόλαση τη ζωή σε μαθητές του Γενικού Λυκείου Μαραθόκαμπου στη Σάμο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια κάθειρξη για προσβολή της γενετήσιας αιδούς, καθώς προσέβαλε με σεξουαλικά υπονοούμενα και χειρονομίες τους μαθητές του.

Ο κατηγορούμενος με το δικηγόρο του προσπάθησαν να πετύχουν νέα αναβολή, ώστε να παραγραφεί το αδίκημα, χωρίς αποτέλεσμα. Στη δίκη που κράτησε 20 ώρες και ολοκληρώθηκε χωρίς τον κατηγορούμενο και το συνήγορο υπεράσπισης, κατέθεσαν μαθητές, ο διευθυντής και γονείς, για μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβρη του 2012, όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Λύκειο Μαραθόκαμπου.

Από την αρχή άρχισε να παρενοχλεί μαθήτριες της Α’ Λυκείου, όπου δίδασκε, ενώ προπαγάνδιζε συχνά τις χρυσαυγίτικες απόψεις του. Με ρατσιστικό τρόπο φερόταν σε μαθητή του, τον οποίο προσφωνούσε όχι με το όνομά του, αλλά με την εθνική του καταγωγή: “Αλβανέ, εσύ έφερες τις ασκήσεις; Μη με κάνεις να έρθω να το ψάξω…”. Μάλιστα είχε συμμετάσχει σε επίσημη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Σάμο, ενώ λίγους μήνες μετά την πρώτη είσοδο της εγκληματικής οργάνωσης στη βουλή, δήλωνε στους μαθητές του πως “τα φασιστικά καθεστώτα είναι πιο καλά από τα δημοκρατικά”, ενώ έκανε και ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην τάξη, τάχα για να δείξει την κλίση της ευθείας.
Εφιάλτης είχε γίνει για μαθήτριές του, υποβάλλοντάς της σε ψυχολογική πίεση, με αποτέλεσμα μία από αυτές να ζητήσει βοήθεια ψυχολόγου. Ο καθηγητής δε δίστασε να σπείρει διχόνοια μεταξύ τον παιδιών, δημιουργώντας ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας σε βάρος άλλων μαθητών, ενώ ο ίδιος απειλούσε πως “όποιος με κατηγορήσει θα τον κυνηγάω μέχρι τον τάφο του”. Οι εκφοβισμοί δεν έπιασαν τόπο, καθώς πάνω από τους μισούς μαθητές της Α’ Λυκείου συνυπέγραψαν καταγγελία κατά του καθηγητή.

Το Μάρτη του 2013 ενεργοποιήθηκε η εισαγγελία Σάμου και ξεκίνησε ΕΔΕ σε βάρος του μαθηματικού, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε με απόσπαση σε άλλο σχολείο. Την επόμενη σχολική χρονιά, κι αφού διαπιστώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών, ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε η διαδικασία ποινικής δίωξης, που ολοκληρώθηκε με την επιβολή της ποινής στο εφετείο.

Με πληροφορίες από rizospastis.gr μέσω katiousa.gr

 

627

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση