22.2.2020 διαδήλωση στον Ελαιώνα

22.2.2020 διαδήλωση στον Ελαιώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα δυναμική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το μετρό Ελαιώνα και κατέληξε στο camp του Ελαιώνα. Εκατοντάδες κόσμου από αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ανένταχτοι/ες.
Φωνάξαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εναντίον του εθνικισμού, του φασισμού και του πολέμου. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή των ιδίων των προσφύγων του καμπ. Στο οποίο καμπ, η πύλη ήταν κλειστή και μετά από προτροπές δικές μας και των προσφύγων άνοιξε για λίγο, για να μπουν ή να βγουν καποιοι.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Έχουμε απέναντί μας κυβέρνηση και ΕΕ, που με τις αντιπροσφυγικές τους πολιτικές εγκλωβίζουν τους ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, θανάτους στα καμπ και πνιγμούς σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Επόμενα κεντρικά ραντεβού του κινήματος η 8 Μάρτη, παγκόσμια μέρα της γυναίκας  στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σάββατο 21 Μάρτη στις 2μμ στην πλατεία Βικτωρίας.
-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες.
-Όχι στον πόλεμο, στους εξοπλισμούς, στον εθνικισμό
-Στη φυλακή η Χρυσή Αυγή.

 

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

164

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση