Δολοφονία trans σεξεργάτριας στη Γαλλία

Δολοφονία trans σεξεργάτριας στη Γαλλία

Η Jessics Sermiendo έφυγε από το Περού-γνωρίζουμε τις συνθήκες που ζουν οι τρανς άνθρωποι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής- και πήγε στη Γαλλία, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως δικαιούται κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη. Ξημερώματα Σαββάτου ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα,αφού την «σταμπάρισε» άνοιξε υπερβολική ταχύτητα και την άφησε νεκρή.Η Jessica εργαζόταν παράνομα-μια και η εργασία στο σεξ από το 2016 έχει ποινικοποιηθεί.

Δεν έχουν βγει πολλά στοιχεία για την πορεία της και εν γένει για το πρόσωπο της. Από τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από οργανώσεις στο Παρίσι,που ασχολούνται με τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ,η περίπτωση της θυμίζει έντονα ,τη δολοφονία μιας άλλης τρανς μετανάστριας που έγινε καμπάνια σε όλο το κόσμο-και στην Ελλάδα- της Vanessa Campos.

Στις 21 Φεβρουαρίου το βράδυ προς 22,σε κάποιο στενό δρομάκι στο Δάσος της Βουλώνης ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα,αφού την «σταμπάρισε» άνοιξε υπερβολική ταχύτητα και την άφησε νεκρή.Η Jessica εργαζόταν παράνομα-μια και η εργασία στο σεξ από το 2016 έχει ποινικοποιηθεί.

Η πρώτη αντίδραση του τύπου ήταν ως ένα απλό περιστατικό, δηλώνοντας πως αυτοκίνητό με 3 δράστες χτύπησε θανάσιμα ένα άτομο στο σημείο που εκδίδονται άντρες, και άφησε το θύμα αβοήθητο. Τα πρώτα δημοσιεύματα μιλούν για ένα ευγενικό πλάσμα, που εντάχθηκε πολύ γρήγορα σε συγκεκριμένη οργάνωση  (Acceptess) ,και με κάθε τρόπο ανταπέδιδε την υποστήριξη και αγάπη που δέχτηκε.

*Έχει διατυπωθεί με δεκάδες τρόπους και από πάρα πολλές οργανώσεις που αποτελούνται ή υποστηρίζουν τη νόμιμη εργασία στο σεξ ,σε όλο το κόσμο, πως τέτοιες νομοθετικές πρακτικές, μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

Το Red Umbrella Athens επισημαίνει συνέχεια στο δημόσιο και πολιτικό λόγο,πως επιτέλους μια νομοθεσία που υποτίθεται θέλει να προστατέψει μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών,καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο αν δεν λάβει σοβαρά υπόψιν της πως η ποινικοποίηση,οδηγεί αναγκαστικά στην παρανομία, κάθε εμπλεκόμενο με συνήθη θύματα τα άτομα που προσφέρουν σξουαλικές υπηρεσίες.

Όταν μάλιστα πρόκειται για τρανς άτομο, που η κακοποίηση του είναι σχεδόν καθημερινή, λόγω της ταυτότητας φύλου, είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να δράσει ως ένα πολιτισμένο κράτος, θυμίζοντας σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές ,πως κάπου εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία που δυστυχώς τη θυμούνται για τους εκλεκτούς αυτής της ζωής. Ένα ακόμη θύμα προστέθηκε σε αυτή τη μακάβρια λίστα δολοφονιών τρανς φίλων μας και η ψυχή μας πονάει.

Πηγή: https://thepressproject.gr

93

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση