Σκηνικό έντασης και κατάσταση πολιορκίας στην ΑΣΟΕΕ – «Είμαστε φοιτητές και όχι τρομοκράτες» τονίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος

Σκηνικό έντασης και κατάσταση πολιορκίας στην ΑΣΟΕΕ – «Είμαστε φοιτητές και όχι τρομοκράτες» τονίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος

Περισσότεροι από 150 φοιτητές φέρονται να βρίσκονται αποκλεισμένοι εντός του κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά από φερόμενη «καταδρομική επίθεση» σε ταχυφαγείο της περιοχής. Δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την οδό Πατησίων, ενώ μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών. «Είμαστε φοιτητές και όχι τρομοκράτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ, που ζητάει την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών για να αποχωρήσουν από το κτίριο με ασφάλεια.

Κλειστή παραμένει το βράδυ της Παρασκευής η οδός Πατησίων, καθώς έξω από την ΑΣΟΕΕ έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ενώ μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονται περισσότεροι από 150 φοιτητές, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου Φοιτητών.

Νωρίτερα, ομάδα δέκα ατόμων φέρεται να επιτέθηκε σε ταχυφαγείο της περιοχής, με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο, κλείνοντας τον δρόμο.

Εντός του κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρίσκονται περί τα 120 άτομα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ρεμπέτικο γλέντι, προς ενίσχυση του Συλλόγου Φοιτητών. Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, η αστυνομία έχει ήδη κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ethnos.gr, η αστυνομία ετοιμάζεται να εισβάλει στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ «για την επιβολή της τάξης», ενώ οι φοιτητές ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ για να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Λίγο μετά τις 22.00, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο ενημερώνει πως εντός του κτιρίου βρίσκονται περισσότεροι από 150 φοιτητές, περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την αναίτια ρίψη χημικών και κρότου λάμψης εντός του χώρου της σχολής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΟΕΕ:
Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες!

Athens University of Economics and Business Athens University of Economics and Business #ΑΣΟΕΕ #ΜΑΤ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Διαδώστε παντού τη δημοσίευση !! Χρειαζόμαστε βοήθεια !

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

 

402

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση