Δύο έγκυες και πολλοί νέοι στο πλοίο με πρόσφυγες που προσάραξε στην Κέα

Δύο έγκυες και πολλοί νέοι στο πλοίο με πρόσφυγες που προσάραξε στην Κέα

Δύο έγκυες γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας και αρκετοί νέοι από 25 έως 30 χρονών βρίσκονται ανάμεσα στους 190 πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν μέσα στο δεξαμενόπλοιο που προσάραξε το πρωί στην Κέα.

Στο μεταξύ οι λιμενικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι διακινητές που φυσικά βρίσκονται ανάμεσα στα 190 άτομα που επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες (123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά) έχουν μεταφερθεί καλά στην υγεία τους σε κατάλυμα της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα ξημερώματα της Δευτέρας ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου για περιστατικό προσάραξης δεξαμενόπλοιου, με 190 πρόσφυγες και μετανάστες, στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα της Κέας.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 bf).

Στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις λιμενικές αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα. Προανάκριση διενεργείται από την  Λιμενική Αρχή.

πηγή:efsyn.gr

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση