Έσπασαν την απαγόρευση «συναθροίσεων» για να διαμαρτυρηθούν για τις 400 απολύσεις με… sms στο «Ελ.Βενιζέλος»

Έσπασαν την απαγόρευση «συναθροίσεων» για να διαμαρτυρηθούν για τις 400 απολύσεις με… sms στο «Ελ.Βενιζέλος»

Mπορεί η κυβέρνηση διαρκώς να επαναλαμβάνει ότι απαγορεύονται οι απολύσεις σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον κορωνοϊό, αλλά οι εργοδότες άλλα πράττουν και μάλλον ανενόχλητοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Sky Serv-Swissport στο αεροδρόμιο Βενιζέλος όπου με ένα sms απέλυσε πάνω από τριακόσιους συμβασιούχους, οι οποίοι πλέον των άλλων δε υπόκειται ούτε στο επίδομα των 800 ευρώ!

Πάντως οι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα-ΕΚΑ και άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο σήμερα το πρωί αντιδρώντας στην απόλυσή τους και σπάζοντας στην πράξη την άτυπη απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης διά της απαγόρευσης μετακινήσεων και «συναθροίσεων» που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη εργατικη΄διαμαρτυρία με σχετικά μαζικά χαρακτηριστικά από εργαζόμενους που νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αύξηση των μισθών, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων.

Ακολουθούν βίντεο που «ανέβασαν» η ΑΤΕ-ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ:

Πηγή: topontiki.gr
30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση