Διαδοχικές φωτιές και εκκένωση του ΚΥΤ της Σάμου

Διαδοχικές φωτιές και εκκένωση του ΚΥΤ της Σάμου

Επιχείρηση εκκένωσης της δομής προσφύγων αργά το βράδυ της Κυριακής. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές φωτιές στο ΚΥΤ, αλλά και ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες καταρχάς εμπόδισαν την αποχώρηση των προσφύγων από το σημείο.

Γύρω στις 10:30 σήμερα (Κυριακή) το βράδυ ξεκίνησε η εκκένωση της δομής προσφύγων (Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο Βαθύ της Σάμου, με τους διαμένοντες να προωθούνται προς την πλατεία της Σάμου.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές φωτιές στο ΚΥΤ, αλλά και ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες καταρχάς εμπόδισαν την αποχώρηση των προσφύγων από την πύρινη κόλαση, επικαλούμενοι τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 7:30 το βράδυ, καίγοντας πολλές σκηνές. Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, από τη φωτιά αυτή περίπου 100 άτομα έμειναν άστεγα.

Περίπου στις 8:30 το βράδυ κι ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν τους πρόσφυγες να απομακρυνθούν από το σημείο. Στη συνέχεια, δεύτερη εστία φωτιάς έλαβε χώρα περίπου στις 9 το βράδυ και ακολούθησε τρίτη, λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να επιχειρήσουν την κατάσβεση των εστιών, ενώ σημαντικός αριθμός από τους διαμένοντες άρχισε να εγκαταλείπει τον καταυλισμό.

Η φωτιά έφτασε μέχρι τα κοντέινερ και προχωρούσε προς το διοικητήριο, τη στιγμή που οι πρόσφυγες κατέφευγαν στην πλατεία της Σάμου. Υπενθυμίζεται πως στο ΚΥΤ στεγάζονται αρκετοί από τους περίπου 6.500  εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες που υπάρχουν στο νησί.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τις φωτιές.

Πηγή: efsyn.gr

 

Υπογράψτε την καμπάνια.
Όχι στις πολιτικές εξόντωσης
Κλείστε τα στρατόπεδα – φυλακές!

https://www.change.org/na_kleisoun_ta_stratopeda_fylakes

 

147

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση