Αποφάσεις συνέλευσης της ΚΑΡ και του ΚΣΜ, του Σαββάτου 25 Απρίλη

Αποφάσεις συνέλευσης της ΚΑΡ και του ΚΣΜ, του Σαββάτου 25 Απρίλη

Το Σάββατο 25 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Κίνησης «Απελάστε τον  Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών με βιντεοκλήση και μεγάλη για τα δεδομένα συμμετοχή, ενώ συμμετείχαν για πρώτη φορά αρκετοί νέοι/ες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες.

Τη συνέλευση απασχόλησε η κατάσταση των προσφύγων-ισσών και των μεταναστών-τριών που ζουν εγκλωβισμένοι-ες μέσα σε άθλια hot spots στα νησιά και σε προσφυγικά στρατόπεδα στην ενδοχώρα. Η κυβέρνηση και οι ξενόφοβοι και ρατσιστές τοπικοί παράγοντες συνεχίζουν να επιδιώκουν το «μάντρωμα» των προσφύγων πάσει θυσία, αγνοώντας στοιχειώδεις υγιονομικούς κανόνες, με αποτέλεσμα:

  1. Να έχουν συντελέσει στη διασπορά του ιού σε μεγάλο ποσοστό ενοίκων δομών όπως του Κρανιδιού, καθώς καθυστέρησαν απελπιστικά να κάνουν τεστ, ακόμα και αφού γνώριζαν για το πρώτο κρούσμα.
  2. Να επιβάλλουν καραντίνα σε προσφυγικά στρατόπεδα όπως του Κουτσόχερου Λάρισας, πάλι χωρίς τη διενέργεια τεστ, με την επίκληση «ύποπτων επαφών» με την κοινότητα Ρομά που κατοικεί στη Λάρισα, 18 χιλιόμετρα μακριά.
  3. Να επιμένουν στην μη αποσυμφόρηση κλειστών δομών (από πριν ή εξ’αιτίας της καραντίνας) όπου καλούνται να συμβιώσουν μαζί, υγιείς και νοσούντες-σες.

Η πρόσφατη «αποδοχή» 30 εκατομμυρίων Ευρώ από τον κ. Μηταράκη για την μεταφορά 2.000 περίπου ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες υγειονομικά ομάδες από τα hot spots του Αιγαίου, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό και είναι υποκριτική, καθώς οι υπόλοιποι 40.000 πρόσφυγες των νησιών αφήνονται να νοσήσουν σε συνθήκες συνωστισμού και άθλιας διαβίωσης. Την ίδια ώρα πολλαπλάσια χρήματα (700.000.000 Ευρώ) έχουν δοθεί από την ΕΕ για την αποτροπή εισόδων ήδη από την «κρίση του Έβρου». Αποφασίσαμε πάντως, αξιοποιώντας τη μικρή χαραμάδα που ανοίγεται να εντείνουμε την πίεση στην κυβέρνηση και την προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και ενεργοποίησης αλληλέγγυων στους πρόσφυγες ανθρώπων:

Α. Μέσω συνέχισης και κλιμάκωσης της καμπάνιας «Όχι στις πολιτικές εξόντωσης – Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές» και

Β.  Μέσω της συνέχισης και τοπικής διεύρυνσης της συλλογής και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε μετανάστ(ρι)ες/προσφυγ(ισς)ες και σε ανέργους-ες.

Άμεσα πρακτικά βήματα σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι:

Καμπάνια για στρατόπεδα: Η δημιουργία του πρώτου βίντεο της καμπάνιας με στόχο την ανάδειξη της αδυναμίας τήρησης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Η συλλογή δηλώσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από αλληλέγγυους-ες που είναι δημόσια πρόσωπα. Συνεντεύξεις από ακτιβιστές, πανεπιστημιακούς κ.λ.π.

Καμπάνια αλληλεγγύης: Ήδη η καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης έχει μεγάλη επιτυχία, τόσο ως προς τον όγκο των ειδών που συλλέγονται, όσο και ως προς την οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας μέσω του τραπεζικού λογαριασμού μας. Αποφασίσαμε επαναλαμβανόμενες συλλογές ειδών πρώτης ανάγκης σε διάφορες περιοχές σε συνεργασία με σωματεία και τοπικές συλλογικότητες. Διεύρυνση των ανθρώπων ατους οποίους διανέμονται τα είδη πρώτης ανάγκης. Αποστολή δωροεπιταγών για αγορά αγαθών από σουπερμάρκετ σε ανθρώπους που μένουν σε μακρινές περιοχές.

Οι ομάδες της καμπάνιας και της αλληλεγγύης θα συνεδριάσουν για να εξειδικεύσουν περισσότερο τις δράσεις μας.

Επίσης αποφασίσαμε την συμμετοχή της ΚΑΡ στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ σε διάφορα νοσοκομεία στις 28 Απρίλη. Την συμμετοχή ΚΑΡ και ΚΣΜ στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς με προσυγκέντρωση στην πλατεία Αυδή και με τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (αποστάσεις, γάντια, μάσκες κ.λ.π.)

Τέλος αποφασίσαμε νέα Γενική Συνέλευση ΚΑΡ-ΚΣΜ το Σάββατο 9 Απρίλη στις 6 μ.μ.

76

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση