Σ. Νικολάου: Ποια είναι η «Ελληνίδα Τραμπ» που εκδικείται τον Β. Δημάκη

Σ. Νικολάου: Ποια είναι η «Ελληνίδα Τραμπ» που εκδικείται τον Β. Δημάκη

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Αξίζει να ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά στις δημοσιεύσεις των τελευταίων χρόνων που έχει αναρτήσει η Σοφία Νικολάου στο Facebook,  πριν και αφότου ανέλαβε τη θέση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πέρα από τα κλασικά του τύπου «θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», «Μάτι, Μαρφίν, Μάτι, Μάτι, Μαρφίν, Μάτι», που συναντά κανείς στους λογαριασμούς όλων των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί εντύπωση ο τεράστιος αριθμός των εμφανίσεών της στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά πάνελ της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Με τον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ (όπου εργάζεται και ο σύζυγός της) να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία, οι εμφανίσεις της (αναλογικά με το πόσο γνωστή ήταν μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό) παραπέμπουν σε ένα μιντιακό φαινόμενο που προσεγγίζει τα επίπεδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό που δεν αναφέρεται βέβαια στις δημοσιεύσεις της είναι ότι την επικοινωνιακή της πολιτική είχε αναλάβει ο Τζορτζ Τζιτζίκος, ένας από τους στενούς συνεργάτες του ακροδεξιού προέδρου των ΗΠΑ, τον οποίο η εφημερίδα Καθημερινή αποκαλούσε τον «Έλληνα Τραμπ».

«Η ομάδα Τραμπ» διαβάζαμε στο ρεπορτάζ «απαρτιζόταν αρχικά από τον Τζιτζίκο και τέσσερα ακόμη άτομα – εκείνος, προετοίμαζε το έδαφος για κάθε εκδήλωση: από τις μετακινήσεις και τον εξοπλισμό μέχρι τον τρόπο που θα φωτιζόταν ο υποψήφιος ή τη μουσική».

Ο Τζιτζίκος, ο οποίος «διατηρεί μέχρι και σήμερα καλές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο» ίδρυσε μια συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας (την «Dynamis»). Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή βασικό του πρότζεκτ (πριν από τις ελληνικές εκλογές) ήταν να βάλει την κ. Νικολάου στην ελληνική Βουλή.

Στο Λευκό Οίκο με τον Τζιτζίκο

Ο Τζιτζίκος κάλεσε την Σοφία Νικολάου στο Λευκό Οίκο, όπου της έκανε όπως λέει το «τεστ»: «Ήταν σημαντικό να σιγουρευτώ πως ήταν συνειδητοποιημένη και πως έμπαινε στην πολιτική για τους σωστούς λόγους».

Στο Λευκό Οίκο η Νικολάου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αρκετούς ακόμη Έλληνες της ομογένειας όπως τον Γκας Μπιλιράκης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και συμπρόεδρο της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο.

Έκτοτε η Σοφία Νικολάου φαίνεται ότι δεν τσιγκουνεύεται ποτέ την προβολή της στα μέσα ενημέρωσης καθώς όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, εν μέσω πανδημίας δέσμευσε ποσό  «24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής». Να σημειωθεί ότι τα 25.000 ευρώ αποτελούν το όριο των απευθείας συμβάσεων και πως η σύμβαση θα παυθεί σε περίπτωση απομάκρυνσης της Νικολάου από τη θέση της – ουσιαστικά δηλαδή αφορά την προσωπική της προβολή.

Τη δημοσιογραφική προβολή της Νικολάου ανέλαβε η δημοσιογράφος Ματίνα Ρέτσα, η οποία ήταν υποψήφια με τη ΝΔ καθώς επίσης και σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ενώ παράλληλα ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υφυπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Αυτά σε περίπτωση που κάποιος είχε αμφιβολίες για το πώς θα διαχειριστούν τα ελληνικά ΜΜΕ την εκδικητική τιμωρία του φοιτητή κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, τον οποίο η Νικολάου στοχοποίησε ύστερα από την ειρηνική διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κράτησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

127

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση