Σύμφωνα με το Aegean Boat Report τέσσερις πρόσφυγες πνίγηκαν λόγω επαναπροώθησης

Σύμφωνα με το Aegean Boat Report τέσσερις πρόσφυγες πνίγηκαν λόγω επαναπροώθησης

Ένα σκάφος που μετέφερε 39 άτομα βρέθηκε σε κίνδυνο δυτικά του Çiplak Ada, Ayvalik, Τουρκία. Η τουρκική ακτοφυλακή περισυνέλεξε 35 άτομα χτες στις 02:45 στη θάλασσα, 4 άτομα αγνοούνται και πιστεύεται ότι πνίγηκαν. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται για να προσπαθήσουν να βρουν τους 4. Η εθνικότητα, η ηλικία και το φύλο των αγνοουμένων δεν έγιναν γνωστά.

Η βάρκα φέρεται να σταματήθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή χθες το βράδυ έξω από τη Λέσβο, βορειοανατολικά. Οι επιβάτες του σκάφους ισχυρίζονται ότι η ελληνική ακτοφυλακή πήρε τον κινητήρα και το καύσιμο τους, ρυμούλκησε το σκάφος στα τουρκικά νερά και τρύπησε το σκάφος, προτού τους αφήσει αβοήθητους στη θάλασσα.

Έχει αποδειχθεί χωρίς αμφιβολία ότι αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται ευρέως από την ελληνική ακτοφυλακή,για να εμποδίσει τους ανθρώπους να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου. Αν συνέβη αυτό χθες το βράδυ, οι πράξεις τους σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα.

Πότε θα αναλάβει δράση η Ευρώπη για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη και παράνομη πρακτική, πόσοι ακόμα πρέπει να πεθάνουν;»

Πηγή: fb NoBorders

173

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση