Απεργία πείνας και δίψας από πρόσφυγες στην Κω

Απεργία πείνας και δίψας από πρόσφυγες στην Κω

Μαζική αποχή από φαγητό και νερό ξεκίνησαν σήμερα το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική, που αναφέρει πως ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεση των δικαιωμάτων τους.

Οι πρόσφυγες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Liberte» και «Freedom», και καταγγέλλοντας την αδιαφορία των αρχών και της Ε.Ε. για την κράτηση τους από 6-12 μήνες.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για δίκαιη εξέγερση ανθρώπων «ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ» και κραυγή ελευθερίας γιατί οι ζωές τους «μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο».

Η Κίνηση ζητά για ακόμα μια φορά την «άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα» και την κατάργηση των ρατσιστικοών νόμων της κυβέρνησης και της ΕΕ, ώστε «να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια».

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!
Δημοσιοποιούμε τα βίντεο που μας απέστειλαν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

πηγή:efsyn.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση