Καμπάνια Αλληλεγγύης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (14/4/2020 – 27/06/2020)

Καμπάνια Αλληλεγγύης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (14/4/2020 – 27/06/2020)

Το Σάββατο 27 Ιουνίου ολοκληρώσαμε την καμπάνια αλληλεγγύης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, την οποία ξεκινήσαμε στις 14 Απρίλη με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης μας στις 4 Απρίλη. Τόσο το σύνολο των μελών της Κίνησης όσο και των εθελοντ(ρι)ών του Σχολείου, εκτιμήσαμε ως επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικού δικτύου έμπρακτης αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγ(ισ)ες μαθήτ(ρι)ες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, των μελών της ΚΑΡ και του άμεσου περιβάλλοντός τους σε πρώτο χρόνο, που χρειάζονταν βοήθεια στο σπίτι στην τροφοδοσία, κυρίως, ειδών πρώτης ανάγκης.
Συνεχίσαμε την προσπάθεια στήριξης των ατόμων που βρίσκονταν σε ευάλωτη κατάσταση διευρύνοντας τη στήριξη και σε άνεργους/ες κυρίως από τις περιοχές: Μεταξουργείο – Σεπόλια – Κολωνός – Νίκαια – Κορυδαλλός – Κερατσίνι – Καλλιθέα – Νέος Κόσμος. Έτσι από τις 25 Απρίλη, εκτός από τον χώρο του σχολείου, ξεκινήσαμε τη συλλογή ειδών στην περιοχή της Νίκαιας, στον χώρο «Φυσάει κόντρα», τον οποίο μας παραχώρησε η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» και την 9η του Μάη, στην Καλλιθέα, στον χώρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με το Σύλλογο. Συνολικά πραγματοποιήσαμε 14 συλλογές ειδών πρώτης ανάγκης, 9 στον χώρο του Σχολείου, 3 στην Νίκαια και 2 στην Καλλιθέα και καταφέραμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες 55 ατόμων (εκ των οποίων τα 10 είναι παιδιά).
Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για τη συλλογή παιδικών παιχνιδιών και φροντίσαμε για την αποστολή τους στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας (αλλά κλειστό λόγω καραντίνας) στην Μαλακάσα. Επισκεφτήκαμε στις 19 Μάϊου τον καταυλισμό Κούρδων προσφύγ(ισσ)ων του Λαυρίου και παραδώσαμε τα συγκεκριμένα είδη ανάγκης που μας είχαν ζητήσει, μιλήσαμε μαζί τους, καταγράψαμε τις ανάγκες τους και δεσμευτήκαμε ως προς τη συνέχιση της προσπάθειας στήριξης τους. Παράλληλα έχουμε ήδη μαζέψει βρεφικά και παιδικά ρούχα, και παιχνίδια, προκειμένου να διατεθούν σε παιδιά που διαμένουν σε κέντρα κράτησης και σε καταυλισμούς προσφύγων.
Εκτός από τη συλλογή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης συγκινητική ήταν και η κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό μας λογαριασμού από την πρώτη κιόλας μέρα του καλέσματος. Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να αγοράσουμε εκτός από τρόφιμα και απολυμαντικά, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής ώστε να καλύψουμε επιπλέον ανάγκες των ανθρώπων που το χρειάζονταν. Το υπόλοιπο του ποσού που έχουμε συγκεντρώσει θα διατεθεί για την στήριξη των ατόμων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και στην κάλυψη μέρους των αναγκών των προσφύγων και προσφυγισσών που διαμένουν σε Κέντρα Κράτησης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς που με την δική σας συμβολή και οικονομική βοήθεια καταφέραμε να στηρίξουμε τους μαθητ(ρι)ές του σχολείου μας, αλλά και άνεργους/ες ντόπιους, μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγ(ισσ)ες που δοκιμάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύοντας με τη συμβολή σας ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο για την στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση, αλλά και το μέσο για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης με κινητοποίηση κι αγώνα. Συνεχίζουμε.

124

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση