Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και στις συλληφθείσες κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η συγκέντρωση θα γίνει στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, σήμερα Παρασκευή 10/07/2020, στις 12:00, όταν οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες θα περάσουν από τον ανακριτή.
Όπως αναφέρουν οι πολίτες και οι συλλογικότητες που καλούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης:
«Δεν θα μιλήσουμε για τον παραλογισμό του νέου νομοσχεδίου. Για τον παραλογισμό του να παίρνουν άδεια οι από τα κάτω από αυτούς που τους καταπιέζουν για να διαδηλώσουν ενάντιά τους. Δεν θα μιλήσουμε ούτε για την αδικία αυτού του κόσμου της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, της εξατομίκευσης και της μιζέριας.
Θα μιλήσουμε όμως για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελήφθησαν σήμερα, για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν ενάντια στην επέλαση του κράτους και βρίσκονται όμηροί του.
Στην πορεία της Πέμπτης 09/07/2020 συμμετείχαν χιλιάδες άτομα και πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, ξέσπασαν συγκρούσεις με τα όργανα του κράτους που υπερασπίζονταν τα παραπάνω. Μάλιστα, δελτάδες δεν δίστασαν να διεμβολίσουν τη πορεία σε διάφορα σημεία της, μαρσάροντας μέσα στον κόσμο με υψωμένα γκλομπ, διαλύοντάς την και φανερώνοντας την διάθεσή τους να τραυματίσουν.
Στην πορεία αυτή προσήχθησαν 15 άτομα σε διάφορα σημεία. Από αυτόν τον κόσμο, επιλέχθησαν 9 να μετατραπούν σε συλλήψεις για να παράγουν οι μπάτσοι ‘έργο’. Ακόμα παραπέρα, επιλέχθησαν 3 άτομα για άγνωστους σε εμάς λόγους, είτε λόγω εξωτερικής εμφάνισης, φύλου ή πολιτικών πεποιθήσεων, να διωχθούν με κακουργήματα, φορτώνοντάς τους ένα σωρό κατηγορίες…».
Πηγή: http://artinews.gr






