Ράμπα αναπήρων για την πρόσβαση όλων στην πλατεία, έφτιαξαν οι κάτοικοι των Σταγιατών

Ράμπα αναπήρων για την πρόσβαση όλων στην πλατεία, έφτιαξαν οι κάτοικοι των Σταγιατών

Σε μία ακόμη θετική ενέργεια για το κοινωνικό σύνολο προχώρησαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, του πηλιορείτικου χωριού στο Πήλιο που έχει μπει στο στόχαστρο του Δήμου Βόλου λόγω του αγώνα που δίνει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πηγών του.

 

Θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων, οι κάτοικοι των Σταγιατών, κατασκεύασαν μία ράμπα για ΑμεΑ δίπλα στην κεντρική πλατεία ράμπα, στην οποία η πρόσβαση γινόταν μέχρι πρότινος μόνο από σκαλοπάτια.

Η παρέμβαση έγινε τόσο για τους ανθρώπους που κατοικούν στο χωριό, όσο και για εκείνους που το επισκέπτονται καθημερινά ώστε να μάθουν για τον αγώνα που δίνεται και να δουν από κοντά το μέρος.

Ταυτόχρονα η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε τη στιγμή που τα δημόσια κτήρια του χωριού παραμένουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θέλει να τιμωρήσει του κατοίκους που αρνούνται να υποκύψουν στις απειλές και τους τραμπουκισμούς σε βάρος τους.

Στην ανακοίνωσή τους για το έργο, οι κάτοικοι των Σταγιατών αναφέρουν αναλυτικά ότι “η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων μας. Παρόλο που τα δημόσια κτήρια είναι σφραγισμένα από την φασιστική δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των Σταγιατών ανοίγουμε “νέα μονοπάτια” για πλήρη πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν και επισκέπτονται το χωριό μας.”

Πηγή:3pointmagazine.gr

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση