Κήρυγμα κατά μάσκας, «συριζαίων», Φύσσα και ομοφυλοφίλων από ιερέα σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου

Κήρυγμα κατά μάσκας, «συριζαίων», Φύσσα και ομοφυλοφίλων από ιερέα σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου

Σε κήρυγμα κατά της μάσκας επιδόθηκε ένας ιερέας στο Ρέθυμνο, αποκαλώντας μάλιστα «συριζαίους» τους γονείς που αντέδρασαν λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο», με τον ίδιο να τους «εγκαλεί» γιατί «κάνουν συλλαλητήρια για τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο, τους ομοφυλόφιλους και όχι τη χρήση μάσκας». Καταδικάζει το γεγονός η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου.

Το περιστατικό συνέβη στο 5ο νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, με τον ιερέα να επιδίδεται σε ένα κήρυγμα εναντίον της μάσκας, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, σε παιδιά και γονείς που βρίσκονταν στον χώρο. Μάλιστα, ο ιερέας προγραμματίζι όπως λέει «να ρθω σπίτι σας» για να τους προπαγανδίσει τις απόψεις του.

Η υπόθεση καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται γονείς να αντιδρούν στο αντιεπιστημονικό κήρυγμα του ιερέα λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο» και ότι «η μάσκα είναι το μέσο προστασίας του έχουμε». Η απαραίτητη παρέμβαση των γονεών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιερέα που άρχισε να φωνάζει, να τους αποκαλεί συριζαίους αλλά και να κάνει αναφορές με τις οποίες δείχνει την δυσαρέσκειά του σε «συλλαλητήρια για τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο και τους ομοφυλόφιλους». Πληροφορίες τοπικού μέσου της περιοχής, του daynight.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ίδιο ιερέα που πριν από μερικές ημέρες είχε εκφωνήσει λόγο στη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας που είχε διοργανωθεί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι απόψεις του συγκεκριμένου ιερέα δεν εκφράζουν τα μέλη του Ιερατικού Συνδέσμου και «εύχεται και ρποσεύχεται» να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του.

 

Πηγή:thepressproject.gr

1.398

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση