Ρόδος: 55χρονη κατέθεσε μήνυση κατά γυναικολόγου για βιασμό – Πλήθος ανάλογων περιστατικών

Ρόδος: 55χρονη κατέθεσε μήνυση κατά γυναικολόγου για βιασμό – Πλήθος ανάλογων περιστατικών

Έγκληση κατά γυναικολόγου, που υπηρετεί σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, υπέβαλε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου 55χρονη γυναίκα.

Η έγκληση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», υπεβλήθη στις αρχές Σεπτεμβρίου και η περιγραφή της για τα όσα υπέστη από το γιατρό προκαλούν σοκ.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε την 1η Ιουνίου και παρά τους αρχικούς φόβους της 55χρονης, τελικά αποφάσισε να υποβάλει μήνυση για να αποτρέψει τον γιατρό να πράξει το ίδιο και σε άλλες ασθενείς.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ΕΡΤ Ρόδου, καταγγελίες εναντίον του γυναικολόγου φαίνεται να έχουν γίνει και στο παρελθόν (μία εξ’ αυτών το Φεβρουάριο του 2017), ωστόσο υπό το φόβο της δημοσιοποίησης του ονόματός τους, μετά την προτροπή για υποβολή μηνύσεως, υποχωρούσαν.

Όταν το θέμα αναδημοσιεύθηκε από το Rodosreport, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Ρόδου ενώ η ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έφερε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Πολλές γυναίκες μάλιστα σχολιάζουν επωνύμως οτι έχουν βιώσει ανάλογη εμπειρία και θα απευθυνθούν και αυτές στις αρχές της Ρόδου, ενώ δημιουργήθηκε και ομάδα στο Fb με τίτλο “Όλες μια φωνή κόντρα τον γυναικολόγο γιατρό από τη Ρόδο” όπου καταγράφονται οι δυσάρεστες εμπειρίες που φέρεται να βίωσαν ενώ δικηγόρος έχει αναλάβει την συγκέντρωση των νέων καταγγελιών.

 

Πηγή:rosa.gr

189

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση