Οι ναζί βαθιά στη φυλακή και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας – Κάλεσμα της ΚΑΡ για τις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης

Οι ναζί βαθιά στη φυλακή και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας – Κάλεσμα της ΚΑΡ για τις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης

 Οι ναζί βαθιά στη φυλακή και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας – Κάλεσμα της ΚΑΡ για τις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης

Τετάρτη 7 Οκτώβρη – 9πμ όλες/οι έξω από το Εφετείο (Κ. Λουκάρεως & Λ. Αλεξάνδρας)

H ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε, Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του. Μια ιστορική δίκη χωρίς προηγούμενο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποδίδεται η ναζιστική ιδεολογία ως κίνητρο εγκληματικών πράξεων, όπως και για πρώτη φορά ένα «κόμμα» βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

 Πεντέμισι χρόνια πέρασαν από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορούν και να δρουν ελεύθεροι, συνεχίζουν να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος.

H θέση όλων ανεξαιρέτως των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι βαθιά στη φυλακή.

Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και μαζί τους όλος ο μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που οργάνωνε και έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές, ΛΟΑΤΚΙΑ άτομα και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς.

Να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός. Απαιτούμε να μην απαλλαγούν -όπως ξεδιάντροπα εισηγήθηκε η εισαγγελέας- αλλά ούτε να πέσουν στα μαλακά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεμυτίσουν απ’τις τρύπες τους, παίρνοντας εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση και να ξαναανοίξουν γραφεία – στρατηγεία μίσους στις γειτονιές.

Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία των μαρτύρων κατηγορίας που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους ναζί αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα.

Δεν πέσαμε απ’τα σύννεφα όταν η εισαγγελέας με την προκλητική της εισήγηση, έκανε το παν για να απαλλάξει την ηγεσία των ναζί. Το βαθύ κράτος, που μέρος του είναι η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η αστυνομία, δεκαετίες τώρα συγκάλυπτε και δρούσε χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή.

Είμαστε και θα είμαστε απέναντι και με την κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει τις ρατσιστικές πολιτικές κατά των προσφύγων και μεταναστών με παράνομες απελάσεις, «επαναπροωθήσεις», στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μιας ρατσιστικής κυβέρνησης που δυσκολεύει αφάνταστα τις ζωές των μεταναστών με το νέο νομοσχέδιο «κόφτη» για την ιθαγένεια, που διορίζει προκλητικά τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης. Που τα έχει κάνει μαντάρα με τη διαχείριση της πανδημίας, χαρίζοντας εκατομύρια σε ΜΜΕ και ημέτερους ενώ η ανεργία έχει τυπήσει κόκκινο και, ενώ ο κόσμος της έδωσε απλόχερα χρόνο να βελτιώσει τη Δημόσια Υγεία δεν έκανε στην ουσία τίποτα.

Πολιτικές που ρίχνουν νερό στο μύλο των ρατσιστιστικών συμμοριών, που δρουν ανενόχλητοι με την αγαστή συνεργασία αστυνομίας – λιμενικού, από τον Έβρο και τη Λέσβο ως τα Καμένα Βούρλα και την πλατεία Βικτωρίας.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι το σύστημα θα πολεμήσει το φασισμό. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις που με το θεσμικό ρατσισμό, την ασυλία που τους έδιναν απλόχερα και τη λιτότητα των μνημονίων και των συμφωνιών που ψήφισαν (πχ. συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό) εξέθρεψαν και έσπασαν το αυγό του φιδιού.

Η μόνη πραγματική εγγύηση για την καταδίκη των νεοναζί είναι το μαζικό κίνημα. Το αντιφασιστικό κίνημα που επέβαλλε τη σύλληψη των ναζί και όχι ο Δένδιας που απ’τη μία εφάρμοζε το ρατσιστικό «Ξένιο Δία» και απ’την άλλη θυμήθηκε τις 32 εγκληματικές υποθέσεις, που είχε για χρόνια στα συρτάρια του, αφότου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και η πίεση του κόσμου που κατέβηκε μαζικά στους δρόμους και της κοινωνίας ήταν αφόρητη.

Είναι μια ιστορική στιγμή, πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης και μετά από δεκαετίες δράσης των φασιστών.

Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου να είμαστε όλες και όλοι εκεί. Να πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια χωρίς προηγούμενο μαζική συγκέντρωση. Να φτάσουν ως το τελευταίο έδρανο του δικαστήριου οι φωνές της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας που απαιτούν βαριά καταδίκη των ναζί.

 

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 9πμ έξω από το Εφετείο, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

– Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί της ΧΑ και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας

– Άσυλο και στέγη στους/ις πρόσφυγες/ίγισσες, χαρτιά και ίσα δικαιώματα σε μετανάστες/ριες

 

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

192

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση