Ο Λαγός υπονοεί ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα

Ο Λαγός υπονοεί ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα

Ως έμμεση παραδοχή ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να φυλακιστεί ερμηνεύεται η δήλωση του Γιάννη Λαγού, την οποία ανέγνωσε ο συνήγορός του στο δικαστήριο, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε.

Ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση ευρωβουλευτής έφυγε μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής για τις Βρυξέλλες, ελέω της ευρωβουλευτικής του ιδιότητας.

Στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο αναφέρει ότι αυτό «ενέργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα».

Ισχυρίστηκε δε πως επί «πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές» και πως «ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

Για να βρεθεί ο Γιάννης Λαγός στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να στείλουν αίτημα άρσης της ασυλίας του στην Ευρωβουλή, η οποία θα αποφασίσει σχετικά.

Κατόπιν οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκδώσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Λαγού και οι βελγικές αρχές να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στην Ελλάδα.

 

Πηγή:tvxs.gr

168

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση