Αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν «εκδήλωση καλωσορίσματος» για τους αιτούντες άσυλο στο Κεντ στην Αγγλία

Αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν «εκδήλωση καλωσορίσματος» για τους αιτούντες άσυλο στο Κεντ στην Αγγλία

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από πρώην στρατιωτικούς στρατώνες που στέγαζαν αιτούντες άσυλο κοντά στο Folkestone, στην Αγγλία, για να εναντιωθούν σε φασίστες που παρενοχλούσαν αιτούντες άσυλο.  «Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων υποστηρίζει τους μετανάστες, αλλά δεν ακούμε πάντα τη φωνή τους, ακούμε τη φωνή μιας πολύ φωνητικής, σημαντικής μειονότητας», δήλωσε η Μπρίτζετ Τσάπμαν, από το Κεντρικό Δίκτυο Δράσης για τους Πρόσφυγες.

Ο Kay Marsh, που εργάζεται για τη φιλανθρωπική οργάνωση μεταναστών Samphire, πιστεύει ότι η επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση τροφοδοτεί το αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα. «Η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τους πληθυσμούς ότι υπάρχει ένας ξένος εχθρός: δεν έχετε χρήματα, καμία δουλειά, αυτό οφείλεται σε ξένους. Και οι άνθρωποι το πιστεύουν επειδή χρειάζονται κάποιον να κατηγορήσουν », είπε.

Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τους αιτούντες άσυλο ήταν ο Ross Emans, 43 ετών, ο οποίος ήρθε με τον γιο του. «Είναι η πρώτη φορά που έχω συμμετάσχει σε μια διαδήλωση για την υποστήριξη των μεταναστών», είπε, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε: «Καλώς ήλθατε». «Χρησιμοποίησα το Google για να μεταφράσω το« καλωσόρισμα »στα Αραβικά. Ας ελπίσουμε ότι είναι σωστό!

Με πληροφορίες από https://www.theguardian.com/

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση