Ζητούν Δικαιοσύνη για τη δολοφονία Αφροαμερικανού στη Φιλαδέλφεια

Ζητούν Δικαιοσύνη για τη δολοφονία Αφροαμερικανού στη Φιλαδέλφεια

Πλήθος πολιτών διαδήλωσε χθες βράδυ, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, στην Φιλαδέλφεια απαιτώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Γουόλτερ Ουάλας από αστυνομικά πυρά.

Αστυνομικές ενισχύσεις και η Εθνική Φρουρά αναπτύχθηκαν στην περιοχή, με τις αρχές της πόλης να κατηγορούν τους διαδηλωτές για λεηλασίες. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 30 αξιωματικοί τραυματίστηκαν κατά την πρώτη νύχτα των διαμαρτυριών.

Χθες οι πορείες ξεκίνησαν ειρηνικά, αλλά στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια. Δυνάμεις επιβολής της τάξης έφτασαν σε μοτοσικλέτες αλλά και λεωφορεία και επιχείρησαν να ωθήσουν τους διαδηλωτές πίσω από τα στημένα οδοφράγματα.

Η οικογένεια του θύματος τονίζει πως ο 27χρονος υπέστη κρίση ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια του περιστατικού για το οποίο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν απειλές από τον ίδιο, παρά τις εκκλήσεις τους να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε.

Όμως, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συγγενείς του δήλωσε πως ο Ουάλας είχε διπολική διαταραχή και ότι η σύζυγός του ενημέρωσε σχετικά τους αξιωματικούς πριν τον πυροβολήσουν.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Ουάλας, την ώρα που αυτός περπατά στον δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι. Στη συνέχεια και οι δύο τον πυροβολούν με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.

 

Πηγή:efsyn.gr

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση