Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Πέθανε τη Τρίτη σε ηλικία 45 ετών, ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου μετά από μάχη με τον καρκίνο. Πέραν από την λαμπρή καριέρα που διέγραψε ως ηθοποιός, υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής και ακτιβιστής των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας αλλά και ιδρυτής της ομάδας υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω, «Proud Seniors».

Νικημένος από την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή η Τρίτη, ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου, σε ηλικία 45 ετών. Πέρα από τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και τη τηλεόραση, ο Β. Χατζηνικολάου ήταν ακτιβιστής και της LGBTQ κοινότητας, ενώ είχε δημιουργήσει και την ομάδα «Proud Seniors» ιδιαίτερα ενεργή στην υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο επίσης ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, έγραψε «με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολύ πρόωρη αποχώρηση. Ο σπουδαίος συνάδελφός μας και καλός φίλος Βαγγέλης Χατζηνικολάου που έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρό μας (Εθνικό και Ελεύθερο) Και με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση κ το σινεμά έφυγε μετά από μάχη με την επάρατο…Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, δεν θα ξεχάσουμε το ταλέντο σου, την μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιούμορ σου».

Ανακοίνωση για τον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού, εξέδωσε και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που σημείωσε ότι «παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Βαγγέλης ασχολήθηκε με τα κοινά και αγωνίστηκε με πολλούς τρόπους.

»Ήταν ακτιβιστής, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητας Proud Seniors Greece, έχοντας δώσει πλήθος διαλέξεων και πρωτοστατήσει σε πολλές δράσεις ενάντια στον σεξισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό, ανάμεσά στις οποίες και σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

»Είχε υπογράψει μαζί με δεκάδες ακτιβιστές, συνδικαλιστές και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών την Διακήρυξη «16 Mάρτη», μια διεθνή κραυγή κατά του ρατσισμού και των νεοναζί.

»Ήταν, επίσης, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενεργός συνδικαλιστής. Εντυπωσιάζοντάς μας, μάλιστα, όλους και όλες με το σθένος και το κουράγιο του, ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές του ΣΕΗ (Ιούνιος 2020) με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις πρόσφατες κινητοποιήσεις όλων των καλλιτεχνών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου ήταν επίσης οργανωμένος στην Αριστερά και συγκεκριμένα στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Η εφημερίδα του ΣΕΚ, «Εργατική Αλληλεγγύη», στο αποχαιρετιστήριο κείμενό της γράφει ότι «ο Βαγγέλης ήταν εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης με μεγάλη καλλιτεχνική πορεία αλλά συνάμα απλός και προσιτός σε όλες και όλους. Αγωνιστής της τάξης του μέσα από τον κλάδο των ηθοποιών, ενεργός και σημαντικός ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, επαναστάτης της πρώτης γραμμής, πάλευε ολόκληρες δεκαετίες ενάντια στο άδικο. Για μια κοινωνία απαλλαγμένη από κάθε είδους διάκριση όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει ελεύθερος από την εκμετάλλευση αλλά και την καταπίεση του καπιταλισμού, για το Σοσιαλισμό», τονίζει το κείμενο.

 

Πηγή:thepressproject.gr

352

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση