Ο τελευταίος περίπατος της Αλκης Ζέη

Ο τελευταίος περίπατος της Αλκης Ζέη

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης προσφύγων στη Λέσβο

Η κορυφαία συγγραφέας αποχαιρετά τους αναγνώστες της με το νέο της βιβλίο «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς»

Μια λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στην απώλεια, που δεν προκαλεί θλίψη, αλλά ζεστασιά και γλυκιά μελαγχολία, το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη με τίτλο «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η πρέσβειρα της παιδικής μας λογοτεχνίας γράφει για ακόμα μία φορά με περισσή συγγραφική τέχνη και ωριμότητα μια υπέροχη ιστορία, που την εικονογραφεί ο Νικόλας Χατζησταμούλος, που διαδραματίζεται στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, αλλά και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μια ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο. Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μιας γεμάτης ζωής.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον «Οδυσσέα» για την υποστήριξη της δράσης του. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Θερμή και πραγματοποιεί προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» γίνεται graphic novel και κυκλοφορεί στις 7 Δεκεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της συγγραφέως. Πρόκειται για μια ιδέα που η ίδια είχε αποδεχθεί με ενθουσιασμό πριν από έναν χρόνο. Τη διασκευή υπογράφει η Αγγελική Δαρλάση, που γνωρίζει σε βάθος το σύνολο του έργου της, ενώ την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος. Και οι δύο δημιουργοί επιλέχτηκαν με την έγκριση της συγγραφέως και δούλεψαν με μεράκι, σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου.

Το graphic novel που θα κυκλοφορήσει αποτελεί κι έναν φόρο τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

 

 

Πηγή:stonisi.gr

65

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση