Υπό κράτηση τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό που έφερε «έκρηξη» στη Γαλλία

Υπό κράτηση τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό που έφερε «έκρηξη» στη Γαλλία

Υπό προσωρινή κράτηση τίθενται οι τρεις Γάλλοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ αναγγέλλοντας την έναρξη έρευνα εναντίον τους. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Υπό δικαστική εξέταση τίθεται και ο τέταρτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πέταξε δακρυγόνο στο στούντιο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Οι τρεις αστυνομικοί απέδωσαν «τα γεγονότα» στον πανικό που τους κατέλαβε όταν βρέθηκαν στον χώρο του στούντιο, από τον οποίο «δεν μπορούσαν να βγουν» και παραδέχθηκαν ότι ο ξυλοδαρμός «δεν ήταν δικαιολογημένος».

Η προσωρινή κράτηση των τριών αποφασίσθηκε «για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος συντονισμού ανάμεσα στους αυτουργούς ή άσκησης πιέσεων στους μάρτυρες», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν καταγραφεί σε βίντεο που όπου καταγράφονται οι τρεις εξ αυτών να ξυλοκοπούν άγρια τον μαύρο μουσικό παραγωγό Μισέλ Ζεκλέρ, μέσα στο στούντιό του στο Παρίσι, ενώ ο τέταρτος έριξε ένα δακρυγόνο.

 

Σε άλλο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, οι αστυνομικοί, περιστοιχισμένοι από συναδέλφους τους που δεν επεμβαίνουν, συνεχίζουν να χτυπούν τον Ζεκλέρ στον δρόμο, αφού τον έσυραν έξω από το στούντιο.

Οι εικόνες αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου το κλίμα στη χώρα είναι τεταμένο με αφορμή τον νόμο περί «Καθολικής Ασφάλειας, κατά του οποίου έχουν ενώσει τις φωνές τους δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μοιραία οι μεγάλες διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί χθες στη Γαλλία για το ζήτημα, πήραν τη μορφή διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, ενώ στους δρόμους κατέβηκαν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Εΐτς πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι παρατείνεται η κράτηση των τεσσάρων αστυνομικών, σε βάρος των οποίων διενεργείται έρευνα από τη Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας (την «αστυνομία της αστυνομίας»).

Στα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν 81 άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Σύρος φωτορεπόρτερ, συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος κάλυπτε τη διαδήλωση στο Παρίσι.

 

 

 

Πηγή:efsyn.gr

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση