Ρόδος: 31χρονoς τρανς ζούσε για δέκα χρόνια απομονωμένος σε μία τρώγλη

Ρόδος: 31χρονoς τρανς ζούσε για δέκα χρόνια απομονωμένος σε μία τρώγλη

Ένας 31χρονος τρανς, που ζούσε σε ένα τρανσφοβικό και στιγματιστικό περιβάλλον στη Ρόδο, αναγκάστηκε να απομονωθεί σε τρώγλη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην κατάθλιψη.

Ο άντρας βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστος και απομονωμένος σε μια τρώγλη στο πατρικό της σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του in12.gr Γιάννη Κουμέντο, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από αρμόδια/ο κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, με ακόλουθη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο μέρες  βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις ψυχικής υγείας.

Η ομάδα των αστυνομικών που κλήθηκε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση, τον βρήκε  σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία του σπίτι. Τα άκρα του 31χρονου έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών του δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου του θύμιζε σκηνές από θρίλερ.

Ο 31χρονος φαίνεται να εξαναγκάστηκε σε αυτο-απομόνωση, ακόμη και μακριά από τους γονείς του, ύστερα από εκτεταμένο κοινωνικό στιγματισμό, κι αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην κατάθλιψη.

 

 

Πηγή: avmag.gr

1.191

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση