Απάνθρωπη συμμορία ανηλίκων

Απάνθρωπη συμμορία ανηλίκων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου “Το Νησί” μία ομάδα ανήλικων ηλικίας 12-14 ετών αποπειράθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων να μπει στο σπίτι της Δήμητρ@ από το παράθυρο και στη συνέχεια, με λογική “συμμορίας” την κατέγραψε με βίντεο από τα κινητά, ώστε να τα ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου των Proud Seniors Greece, το περιστατικό ενέχει “βάρβαρες συμπεριφορές βίας, εκφοβισμού και εξευτελισμού” με την ομάδα τα ζητά από τα μέσα και τις αρμόδιες αρχές να κατέβει άμεσα το βίντεο και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό

Μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάνουν λόγο για “οξυμένες σχέσεις” ενώ η πλευρά των ανηλίκων φέρει τα “χαρακτηριστικά βεντέτας”.

Όπως αναφέρεται, τα γεγονότα είναι σε γνώση της τοπικής κοινωνίας και από σήμερα όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση και των Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω:

Σήμερα το πρωί έκπληκτοι διαβάσαμε ένα άρθρο αναρτημένο στη διαδικτυακή εφημερίδα της Λέσβου “Στο Νησί”, για τη Δήμητρα, κάτοικο Σκάλας Συκαμιάς, η οποία υφίσταται βάρβαρες συμπεριφορές βίας, εκφοβισμού και εξευτελισμού, των οποίων γίναμε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μέσω ενός βίντεο που κοινοποιήθηκε, εμβόλιμα στο ρεπορτάζ.

Το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο αυτό, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην οποία έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος ψυχικά ασθενής (και όχι Δημήτρης με ιδιαιτερότητες, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο), με ανάγκη νοσηλείας και περίθαλψης. Παρόλο που κατανοούμε τα ειδησεογραφικά πλαίσια δημοσιοποίησης του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού, πιθανώς με την έννοια του ντοκουμέντου ως μοχλού πίεσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση τέτοιων εικόνων ντροπής δεν παύει να αποτελεί διαπόμπευση και εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια, αποστροφή και οργή μας. Ζητάμε άμεσα να αφαιρεθεί το επίμαχο βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας, καθώς και από το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube και να τεθεί υπόψη των αρχών και μόνο – όχι του φιλοθέαμον κοινού.

Αυτή τη στιγμή, οι Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Άνω) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Δήμητρα να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη και την αναγκαία για αυτήν ιατρική και ψυχολογική βοήθεια. Αστυνομική δύναμη και κλιμάκιο κοινωνικών υπηρεσιών μεταβαίνει στην περιοχή. Για κάθε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

 

 

Πηγή: avmag.gr

1.359

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση