Χημικά κατά φοιτητών στο συλλαλητήριο κατά του ν/σ Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Χημικά κατά φοιτητών στο συλλαλητήριο κατά του ν/σ Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας με τα ΜΑΤ να προχωρούν στη ρίψη χημικών ενάντια σε φοιτητές που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο νέο ντροπιαστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες εγκλώβισαν τους φοιτητές στην Κοράη, καθώς απέκλεισαν το πάνω και το κάτω μέρος της πλατείας προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να κατέβουν στον δρόμο και να συνεχίζουν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιστράτευσε ξανά «αύρα» νερού και την έστρεψε προς τους νέους και τις νέες, που παραμένουν στο σημείο αλλά έχουν υποχρεωθεί σε συνωστισμό με κίνδυνο της υγείας τους εν μέσω πανδημίας.

«Έρχονται οι μπάτσοι, αλλοιώνεται ο πολιτισμός» γράφει χαρακτηριστικά ένα από τα πλακάτ ενάντια στην ίδρυση ειδικού σώματος ασφαλείας μέσα στα ΑΕΙ. Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια υπέρ της δημόσιας Παιδείας και ενάντια στην αστυνομοκρατία Χρυσοχοΐδη και τη διαγραφή φοιτητών.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται σε δημοσία διαβούλευση, φέρνει αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτή, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία και βάζει τέλος στο δημόσιο ανοιχτό πανεπιστήμιο όπως διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του ’70.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση