Ηράκλειο: Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για τα πρόστιμα σε διαδηλωτές

Ηράκλειο: Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για τα πρόστιμα σε διαδηλωτές

Στην έκδοση κουπονιών για την οικονομική ενίσχυση του κόσμου που δέχθηκε πρόστιμα προσπαθώντας να συμμετέχει στις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, προχωράει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Ηράκλειο ενάντια στα πρόστιμα, την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία».

«Ζητάμε την οικονομική στήριξη και την αλληλεγγύη του κόσμου, προτάσσοντας το συλλογικό δρόμο για να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις και στην κρατική τρομοκρατία που εξαπολύει το σύστημα για να φιμώσει τον κόσμο του κινήματος και τον αγωνιζόμενο λαό. Διεκδικούμε την ακύρωση όλων των προστίμων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών, που επιβλήθηκαν στον κόσμο που συμμετείχε στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα», αναφέρει η Πρωτοβουλία στο κάλεσμά της.

Για τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με την Πρωτοβουλία:

Πέρα από τα κουπόνια, η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει και online μέσω κάρτας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.paypal.com/pools/c/8v5HmiFCVo. Για την ενίσχυση δεν χρειάζεται λογαριασμός Paypal, αφού επιλέξετε “Συνεισφορά” μπορείτε απλά να συνεχίσετε με την επιλογή “Πληρωμή χωρίς ενεργό λογαριασμό Paypal”.

«Η επιβολή προστίμων τις ημέρες 17/11 και 6/12 είχε στόχο την τρομοκρατία και την καταστολή του λαού και των αγώνων και σε καμία περίπτωση δεν είχε στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Καλούμε τον κόσμο στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο τις μέρες εκείνες στο Ηράκλειο να μας ενημερώσει για να συμπεριληφθεί στην οικονομική ενίσχυση. Επειδή η διεκδίκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν πιστεύουμε και ότι η αποπληρωμή αυτών των προστίμων θα έπρεπε να είναι ατομική υπόθεση», αναφέρει η Πρωτοβουλία στο κάλεσμά της.

Παράλληλα η Πρωτοβουλία έκανε γνωστό ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της διαδικτυακής συναυλίας οικονομικής ενίσχυσης για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε κόσμο τις ημέρες των κινητοποιήσεων.


Οι διώξεις και τα πρόστιμα δεν μας πτοούν

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, με πρόσχημα την πανδημία, έχει ανασύρει από τα συρτάρια του συστήματος ότι πιο αντιδραστικό – αντεργατικό μέτρο υπήρχε σ’ αυτά. Μέτρα που κάθε άλλο παρά προσωρινό χαραχτήρα έχουν.

Προωθεί μια σειρά αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων για την εργασία, την υγεία, την παιδεία, τη λεηλασία της κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών, το περιβάλλον, την αρπαγή δημόσιων χώρων κ.α.

Σχεδιάζει περικοπές των δαπανών για την υγεία (μειωμένες κατά 600 εκ. οι δαπάνες με το νέο προϋπολογισμό) και την παιδεία, τη στιγμή που τα νοσοκομεία γονατίζουν, οι θάνατοι πληθαίνουν και η παιδεία ευτελίζεται.

Προωθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις, δικαιώματα και ελευθερίες. Κομμάτι αυτής της επίθεσης το νομοσχέδιο Βρούτση που προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου, την μετατροπή της Κυριακής σε εργάσιμη μέρα, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας (υπερωρίες).

Χτυπάει την συνδικαλιστική δράση στα σωματεία και πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στην απεργία. Η έκθεση Πισσαρίδη, έρχεται να επιβεβαιώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για χτύπημα κάθε λαϊκής κατάκτησης και δικαιώματος.

Ταυτόχρονα επιδίδεται σε μια άθλια προσπάθεια ενοχοποίησης της κοινωνίας, μετάθεσης (η «ατομική ευθύνη» είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της) και συγκάλυψης των ευθυνών της για τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής υγειονομικής πολιτικής της.

Επιδιώκει την επιβολή σιωπής νεκροταφείου και τρομοκρατίας, μέσω απαγορεύσεων, προς κάθε πολιτική φωνή και μαζική δράση, που αποκαλύπτει τις ευθύνες της και μάχεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Προωθεί με κάθε τρόπο την φασιστικοποίηση ως μέσο επιβολής της πολιτικής της.

Κορύφωση της τρομοκρατικής εκστρατείας η απαγόρευση της πορείας και των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η απόπειρα απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη και το όργιο τρομοκρατίας, καταστολής και συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη. Η άσκηση δικαστικών διώξεων και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, δήθεν για υγειονομικούς λόγους, αλλά στην ουσία γίνονται για να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις διαθέσεις του κόσμου να εναντιωθεί στην πολιτική της. Να κτυπήσει κάθε προσπάθεια υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση από τις 17 Νοέμβρη έως και τις 6 Δεκέμβρη, έκανε πρόβα εφαρμογής του νόμου περιορισμού του δικαιώματος της διαδήλωσης που ψήφισε εν μέσω πανδημίας, αλλά επιδιώκεται να έχει γενική ισχύ. Είναι επίθεση συνολικά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαίο να αναληφθεί η ευθύνη γι αυτή τη μάχη από τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαζικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αποδεικνύοντας έτσι ότι μπορούν να υπερασπίζουν τα μέλη τους και το συλλογικό αγώνα. Ότι μπορούν να δώσουν την κατεύθυνση αντίστασης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί, μέσα από την πάλη του, να βάλει φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου. Να υπερασπίσει το δικαίωμα του στην υγεία, παιδεία, στη δουλειά με δικαιώματα.

Να παλέψει για τη συντριβή όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία, την ελεύθερη οργάνωση και δράση.

  • Η πάλη για τα δικαιώματά μας δεν καταστέλλεται.
  • Το δρόμο ανοίγουν οι λαοί με τους αγώνες τους. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.
  • Κάτω η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας & καταστολής.
  • Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε, εργαζόμενους και φοιτητές. Την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση των συλληφθέντων.
  • Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.
  • Δεν τρομοκρατούμαστε! Κλιμακώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας!

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Ηράκλειο ενάντια στα πρόστιμα, στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία».

 

 

Πηγή: efsyn.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση