Με χημικά απέναντι στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς

Με χημικά απέναντι στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς

Δυναμική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας. Πάνω από 5.000 οι διαδηλωτές. Με χημικά και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθηνάς. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Η αστυνομία που αρχικά παρακολουθούσε διακριτικά, όσο ο όγκος των διαδηλωτών πλησίαζε προς το Σύνταγμα, πύκνωνε τις δυνάμεις της με αποκορύφωμα όταν οι φοιτητές έφτασαν μπροστά στη Βουλή και επιχείρησαν να ανέβουνστο πλακόστρωτο δέχθηκαν χημικά και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να διαλυθούν όμως γρήγορα ανασυντάχτηκαν και επέστρεψαν.

Τα συνθήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας είναι: «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές». «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Έξω η ασφάλεια απ’ολες τις σχολές». «Τα νομοσχέδια σας είναι μια απάτη. Όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη» και «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοϊδη».

Πηγή: efsyn.gr

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση