Να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να δοθεί τέλος στην εξόντωση του

Να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να δοθεί τέλος στην εξόντωση του

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8/1/2021, με αίτημα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό όπου και δικαιούται βάση νόμου να βρίσκεται. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει αδιάκοπα όντας στο νοσοκομείο της Λαμίας, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Προ ημερών η εισαγγελέας των φυλακών Δομοκού εξέδωσε διάταξη με την οποία ζητάει από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παρέμβουν σε περίπτωση που ο απεργός χάσει τις αισθήσεις του. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η ιατρική παρέμβαση παρά τη θέληση του απεργού συνιστά βασανιστήριο, και η συνθήκη αυτή έχει καταγραφεί ως τέτοια και σε διεθνείς διακηρύξεις, όπως αυτή της Μάλτας το 1991, στην 43η Παγκόσμια Ιατρική συνέλευση, οι οποία και επικαιροποιήθηκε τον Οκτώβρη του 2017.
Η ιατρική παρέμβαση με αναγκαστική σίτιση, σε τόσο προχωρημένη απεργία μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες βλάβες, εγκεφαλικές, κινητικές μέχρι και να προκαλέσει ακαριαίο θάνατο.
Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
Μεταξύ της περιόδου 2000-2007, η Τουρκία γνώρισε μια άνευ προηγουμένου αντίσταση πολιτικών κρατουμένων, στην οποία πέσανε μάρτυρες 122 σύντροφοι και συντρόφισσες.Οι επαναστάτες κρατούμενοι, αντιτάχθηκαν στην πολιτική του κράτους, την πολιτική της παράδοσης, την πολιτική των Λευκών Κελιών και την απομόνωση, εφαρμόζοντας την Απεργία Πείνας μέχρι θανάτου που ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου 2000. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες είχαν δηλώσει πως δε θα δεχτούν καμία ιατρική παρέμβαση ακόμα και σε απώλεια συνείδησης προτιμούν το θάνατο.
Εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της φασιστικής Τουρκίας έχουν υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες που βασανίστηκαν με τη διαδικασία αυτή και επέζησαν, είναι πλέον ανάπηροι. Πάσχουν από εγκεφαλική δυσλειτουργία, σοβαρή απώλεια μνήμης, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα. Έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες και αδυνατούν να ζήσουν χωρίς βοήθεια, καθώς υπάρχει δυσκολία ακόμα και για τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης.
Εκείνη την εποχή το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, αποκάλυψε πως οι φασίστες γιατροί επικαλούμενοι τον όρκο του Ιπποκράτη και την υπηρεσία τους στην ζωή, δεσμεύτηκαν να επιβάλουν με τη βία τη θεραπεία σε οποιονδήποτε κρατούμενο δεν την επιθυμεί. Εκμεταλλεύτηκαν επίσης την απώλεια συνείδησης και έκαναν παρεμβάσεις σε πάνω από 600 επαναστάτες κρατούμενους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.
Ως επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του συντρόφου και απαιτούμε να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημά του.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ
Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση