Σε κάθε μορφή εμφυλης βίας είμαστε απέναντι

Σε κάθε μορφή εμφυλης βίας είμαστε απέναντι

Σχόλιο της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό για τους «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»
Η κριτική για τον κάθε Κούγια δε πρέπει να γίνει επειδή ανέλαβε τη συγκεκριμένη υπόθεση του Λιγνάδη. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα στην υπεράσπιση & κάθε δικηγόρος έχει τα δικά του κριτήρια σε σχέση με τις υποθέσεις που θα αναλάβει. Η κριτική οφείλει να γίνει για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο Κούγιας υπερασπίζεται τον Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, όχι απλώς ξεπλένει & κατηγορεί τα θύματα, τα οποία είναι ανήλικα, αλλά κυριολεκτικά στοχοποιεί ήδη περιθωριοποιημένες ομάδες, βλ. αναφορά σε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως:
1) Όταν μιλάμε για ανήλικα παιδιά δε μπορούμε να μιλάμε για συναίνεση, ειδικά με τέτοιο ηλικιακό χάσμα. Δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για συναίνεση, αλλά ειδικά για συνειδητή συναίνεση.
2) Ακόμα και αν κάτι τέτοιο γινόταν επί πληρωμή και όχι επειδή ο κάθε Λιγνάδης εκμεταλλευόταν την εξουσία του απέναντι σε ανήλικα, αυτό δεν αναιρεί ότι ένα ανήλικο που εργάζεται έτσι επί πληρωμή, είτε είναι σε κάποιο κύκλωμα, είτε έχει τρομερή ανάγκη τα χρήματα και βρίσκεται σε ευάλωτη θέση άρα πέφτει θύμα εκμετάλλευσης.
3) Ακόμα και τα άτομα που εργάζονται όντως στο σεξ (ΛΟΑΤΚΙ και μη), θέτουν όρια, δίνουν συναίνεση σε όσα δίνουν συναίνεση & δε σημαίνει ότι μπορούν να πέφτουν θύματα κακοποίησης από τον καθένα.
Όταν μιλάμε για ανήλικα παιδιά λοιπόν δε μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για συναινετική εργασία στο σεξ και «επαγγελματίες». Όταν μάλιστα αυτά τα παιδιά είναι παιδιά που έχουν επιβιώσει από διώξεις και βρίσκονται σε τρομερά ευάλωτη θέση, τουλάχιστον ας υπάρξουν κάποια όρια σε σχέση με το πόσο χυδαία θα είναι η υπεράσπιση. Δε χρειάζεται να τραυματίζονται διαρκώς όσα άτομα μπόρεσαν να μιλήσουν.

 

137

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση