Τι προτείνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το οικογενειακό δίκαιο

Τι προτείνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το οικογενειακό δίκαιο

Τη δική της τοποθέτηση για τις μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο, το νομοσχέδιο που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και έχει γνωστό για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που εισάγει, διατυπώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.


Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «προκαλεί πολλά ερωτήματα η σιωπηρή απόρριψη του σχεδίου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τις τροποποιήσεις των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για τη γονική μέριμνα και την προσωπική επικοινωνία με το τέκνο, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα, και η αντικατάστασή του με ένα Σχέδιο Νόμου επεξεργασμένο από παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνη»ς.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί αναγκαίους όρους επιτυχούς αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου:


  1. Τη συγκρότηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδικής υπηρεσίας παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η οποία θα συνεπικουρεί τους δικαστές, όταν κρίνεται αναγκαίο, σε υποθέσεις που αφορούν σχέσεις γονέων – τέκνων.
  2. Σε περιπτώσεις αντιδικίας γονέων για θέματα γονικής μέριμνας και  επικοινωνίας, να υπάρχει προηγούμενη αξιολόγηση των αναγκών του παιδιού και συμβουλευτική των γονέων από υπηρεσίες ψυχικής υγείας του Δημοσίου.
  3.  Την πραγματοποίηση ειδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων, που θα γίνονται σε σταθερή βάση, για τους δικαστικούς λειτουργούς που υπηρετούν σε τμήματα οικογενειακού δικαίου.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

111

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση